Saturday, May 16, 2009

Politik Wang PAS Sudah Diketahui Umum.

Tun Dr. Mahathir Mohamad menegaskan beliau yakin memang berlaku rasuah di dalam Pas memandangkan perkara itu semakin berleluasa di negara ini.

Bekas Perdana Menteri itu memberitahu, jangan kata dalam Pas tidak berlaku rasuah kerana parti itu juga seperti parti-parti lain di mana berlaku rasuah. ``Saya tidak hairan anggota parti itu buat benda yang bertentangan dengan ajaran Islam,’’ katanya. - Utusan


GM : Tiada apa yang hendak dihairankan di dalam suasana politik hari ini. PAS yang lantang menghukum UMNO kerana mengamalkan politik wang sebenarnya lebih bersikap menutup kelemahan diri sendiri. PAS yang rugi sebenarnya kerana tiada siapa yang ingin memperbetulkan tingkah laku PAS kerana semua orang menganggap PAS adalah Parti Islam yang maksum. Hari ini PAS sudah tidak mampu menutup bangkai yang semakin hari semakin membusuk. Terima kasih PAS kerana menambah beban mencemarkan kesucian agama Islam setelah memesongkan akidah dengan fatwa karut marut yang tiada kesudahan. Yang menuduh selalunya melakukan kerana sedaya upaya cuba untuk mengalih perhatian rakyat.

2 comments:

Rahman,Ahchong,Muniandy said...

PAS sebenarnya tidak kuat.
Kekuatan PAS cuma dari sokongan cina dan india.

Dulu cina dan india ini sokong UMNO, mereka dapat untung banyak.

Sekarang mereka sokong pula PAS, mereka serupa ugut UMNO, UMNO terpaksa ikut kemahuan mereka. Kena beri banyak bantuan dan kemahuan yang mereka tuntut.

Kaum cina dan india ini sangat bijak. Bila mereka sudah dapat lagi banyak untung, mereka akan tinggalkan PAS pula, seperti mereka pernah tinggalkan UMNO.

PAS sangat mudah diperdayakan oleh cina dan india ini. Baca sikit ayat koran dan percaya kunun nya cina nak masuk islam/sokong islam.

Pada fikiran Bah yang tolol ini, kaum cina sangat penipu.

PKR semua bekas ahli2 UMNO yang tidak berguna. Dah banyak kali tipu PAS - dua orang PKR lompat keluar parti - kerajaan PAS Perak tumbang.

Muhammad Azli Shukri said...

saya setuju dengan Rahman di atas, garamanis bila nak pekana teh tarik..