Monday, October 01, 2012

Rapat Nasional PKR: Perbanyakan Billboard dan Dekati Pengundi Atas Pagar


Rapat Nasional PKR telah diadakan pada sabtu lepas. Gathering yang diadakan di SACC, Shah Alam itu untuk memfokuskan strategi menjelang PRU. Rata-rata yang hadir sudah tahu apa yang akan diucap akan Anwar Ibrahim. Dialah yang hebat dan dialah yang terbaik.

Dalam kehangatan Bajet 2013 yang dibentangkan PM dihijcak pula Bajet Anwar 2 hari sebelum itu, langsung tidak diperkatakan dalam gathering ini. Buat pertama kali perhimpunan PKR serius membincangkan persiapan untuk menghadapi gelombang perubahan yang dibawa Najib.

Bagi yang rapat mengikuti perkembangan PKR, gathering ini sama seperti gathering sebelum ini. Tidak nampak perubahan melainkan membentangkan beberapa strategi menjurus pilihan raya. Sebab itu, kalu kita alert jentera psywar rasmi PKR seperti MKini tidak mengolah langsung gathering kali ini.

Entahlah mungkin pas media tidak dibekalkan kali ini.

Bagaimanapun, bagi menambah kehebatan gathering kali ini menampilkan beberapa muka lama yang dibranding Anwar sepertimana kehadiran 'istimewa' Lajim Ukin [Mr. 8 million] dan Wilbert Bamburing. Kehadiran orang kuat Suaram, Cynthia Gabriel seolah penyeri kebosanan bagi memberi penerangan mengenai projek Scorpene 2.0 yang akan tersadai.

Wakil dari Sabah dan Sarawak seperti Thamrin Mohd dan Baru Bian juga mengharapkan Anwar Ibrahim boleh menjadi messiah untuk memberi kuasa autonomi jika pembangkang berkuasa kelak.

Dalam pada itu, PKR telah mengemukakan beberapa strategi yang perlu kerajaan alert dan ambil peduli. 
  • Ahli perlu membaca buku yang boleh membuka minda untuk merangka strategi yang lebih mantap. 
  • Membuat bai'ah dan taat setia pada setiap ahli di Cabang dan Ranting. 
  • PR akan menwujudkan akhbar harian 13 siri dan akan disebarkan pada PRU nanti dan isi kandungannya memburuk-burukkan polisi kerajaan. 
  • Kerajaan Selangor akan terus memasang billboard untuk menyampaikan mesej dan maklumat untuk menarik sokongan pengundi atas pagar. 
  • Menyeru semua Ketua Cabang untuk membuat persedian untuk mencari tempat pemasangan billboard. 
  • Mensasarkan pengundi India dan orang asli yang tidak mempunyai IC kerana kumpulan ini lebih mudah didekati. 
  • Mengangkat darjat wanita dalam perjuangan dengan peruntukkan RM3.3 billion dalam Bajet PR. 
  • Dalam kempen di negeri yang ditadbir, perhebatkan isu program ekonomi dan merakyatkan ekonomi.
Buat pertama kalinya, Kak Wan memuji Azmin Ali yang dianggap pengarah pilihan raya yang berjaya. Kerja keras Azmin Ali diakui Kak Wan mungkin kerana skrip ucapan dikarang Anwar bagi memberi mesej keutuhan kerjasama dua manusia yang berkongsi kasih sayang dari lelaki yang sama.

Ini mesej jelas kepada perwakilan bagi memberi gambaran isu 'rumahtangga' telah selesai dan mereka amnya gandingan yang telah bersedia untuk mengambilalih Putrajaya.

Disini juga kedengaran suara yang menzahirkan kebosanan dengan pendekatan rapat nasional yang gagal. Melainkan cerita gempak gempita kehebatan Anwar Ibrahim yang mahu digambarkan pemimpin marhaen, maksum dan penyelamat negara.

Jangan lupa Husam Musa juga turut melempiaskan angannya yang akan mewujudkan Kota Bahru International Airport [KBIA] jika Anwar Ibrahim menjadi PM akan datang.

1 comment:

IBU HAYATI said...


Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINISaya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI