Tuesday, December 21, 2010

Anwar Kini Akan Ditentang Oleh Bekas ABIM?

Prof Emeritus Datuk Dr. Osman Bakar. aktivis ABIM zaman Anwar sekarang Presiden MUAFAKAT

.... Antara yang menerajui MUAFAKAT ialah Prof Emeritus Dato’ Dr Osman Bakar, Dato’ Haji Ahmad Haji Ismail, Dr Mohd Nor Nawawi dan A Karim Omar

Program yang dihadiri seramai hampir 500 orang tersebut dimulai dengan bacaan ayat Al-Quran dan disusuli dengan ucapan awal dari Pengarah Program iaitu Tuan Haji Ustaz Ismail Mina juga merupakan Ahli Jawatan kuasa MUAFAKAT .

Dengan tegas Ustaz Ismail Mina berkata, program tersebut dilaksanakan sebagai jawapan kepada ucapan Anwar di London School of Ekonomic (LSE) pada 18 Mac 2010 bertajuk “Religion and Pluralism in a Divided World” yang jelas berbau dan mempromosi pluralisme agama. Dalam tuturannya Ustaz Ismail Mina secara agresif mengkritik dan menpersenda tindak tanduk retorik Pluralisme Agama Anwar di London itu .

Kehadiran Prof. Osman Bakar selaku Presiden MUAFAKAT yang menyampaikan ucaptama dalam wacana itu dinantikan oleh kebanyakan hadirin yang rata-rata terdiri daripada pelbagai NGO Islam, penuntut universiti, pengkaji Islam Liberal serta beberapa agensi kerajaan.

Sambung kat sini

Susulan daripada kerisauan beberapa figura penegak syiar agama Islam tentang bahaya ideologi plurisme, beberapa kenalan yang pernah rapat dengan Anwar mula bersuara menyuarakan kebimbangan fahaman ortodok acuan barat mengenai Islam.


Bercakap mengenai agama Islam, rakyat kini sudah tidak boleh lagi berharap dengan PAS yang tegar dengan hukum hudud disebabkan PAS sudah membuang perlembagaan depa yang dulu ekstrem mahu menubuhkan negara Islam.


PAS harus faham dan menilai sokongan menggila kepada Anwar.


Fahamkan, kenapa kini sudah banyak ektremis Anwarisme menjauhkan diri dan mengasah hujah mahu memerangi Anwar dan mewujudkan suasana harmoni pertahankan agama dan bangsa.


Fahamkah PAS yang sudah banyak pihak yang membuka mata dan sedar dengan perjuangan songsang Anwar yang tiada lagi intergriti nasionalis.

Thursday, December 16, 2010

Ummi Hafilda Dedah Timb. Presiden PKR Anak Derhaka.


Bab barang naik harga boleh di spin sampai terpikiaq kerajaan nak 'kapor' duit rakyat tapi bila Wikileak booming Anwar komfom kaki jubur senyap dan terima bulat-bulat spin Anwar di orkestra menipu pentas ceramah

Bagus juga bila kemunculan semula Ummi Hafilda mengentel-gentel kerandut Anwar dengan beberapa pendedahan yang tidak diketahui oleh rakyat marhaen sebelum ini. Kita boleh andaikan Ummi ibarat 'pesuruh' yang diutuskan Allah untuk dedahkan kemungkaran Anwar 12 tahun dulu.

Pasal kalu tidak sebab surat keramat itu maka dah lama Malaysia tergadai kerana rahsia stor kunyit Anwar sudah disimpan oleh Amerika.

Mana ada lagi manusia yang berani macam Ummi Hafilda dan Saiful di Malaysia ini? Dugaan dan cabaran yang dihadapi sangat hebat.

Ummi dedahkan dalam blognya pasal kederhakaan Azmin Ali, Timb. Presiden PKR dan juga bakal Timb. Perdana Menteri versi Melayu jika ditakdirkan Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri.
Kalau kita anak yang baik, yang hebat, even kalau tengah jumpa Obama sekalipun, panggilan mak lebih penting dari segala-galanya.At one time office keadilan depan rumah mak je , ada ke kau jengah dia sehari sekali ke, seminggu sekali ke, sebulan sekali ke ada, hampeh, mak tengah siram pokok nampak kau lalu siap lambai lagi, ada kau kesah, nak berhenti, semata-mata kau angin masa tu mak sokong aku, apa punya anak , mak pun kau nak heret dalam kancah politik kotor kau, berapa tahun kau tak pijak rumah, even masa mak sakit, tapi kau memang plastik, ibarat anjing terkepit, tuhan maha kaya,

bila kau kena hukuman penjara 18 bulan kerana bagi keterangan palsu, lepas jamin pandai pulak kau berlari balik cari mak cium lutut menangis-nangis siap suruh mak mandikan bunga tolak bala,siapa yg derhaka,bila ada problem melutut bagai nak gila menangis-nangis mintak mak tolong buat solat hajat tiap malam,

Namun ibu juga tak mampu menolak takdir.Ibuku seoarang yg tabah, yg kuat sebab itu Allah memberinya ujian yg cukup hebat.Semoga Allah memberi jutaan rahmat di atas kesabarannya menghadapi ujian yg cukup hebat ini.

bahkan ketika azmin nak ke mekah tahun lepas apa pesanan ibu saya kepada dia AZMIN BERTAUBATLAH yg menyebabkan azmin naik angin dia kata kenapa perlu dia bertaubat dia tak berdosa punya angkuhnya pada ibu sendiri pun dia nak kencingkan.Kakak saya yg kedua pun baru balik mekah nama intan dia kata dia menangis dan berdoa di depan kaabah supaya azmin diberi hidayah insaf di atas segala dosa dosanya. Kak Long saya pun baru 3 hari lepas sebelum berlepas ke India ada kata dia tak keberatan kalau ada wartawan nak tanya pendapat dia, cuma satu pinta dia sebagai kak long azmin bertaubatlah,pasal politik dia tak pandai nak bercakap kerana dia suri rumah.
Sambung kat sini dan sini

Bagus juga Ummi buka blog dan cerita pasal Azmin Ali yang bercirikan si tanggang. Kasi buka mata sikit ahlul PAS dan PKR yang dok nampak Anwar macam messiah nak selamatkan bumi Malaysia.

Nasruddin Tolol Sangat Kritis Tapi Prejudis


Sebenarnya, ahlul pakatan dan sekalian pemimpin depa ialah manusia yang bijak pandai. Apa jua tindakan yang dibuat oleh pemerintah akan menjadi diskusi untuk mengenakan kerajaan balik.

Sebagai contohnya, dalam Harakah Daily. Kenyataan Nasruddin Tolol berkenaan kenaikan harga barang yang disifatnya sebagai langkah awal pemerintah untuk 'kapor' duit rakyat janakan dana pilihan raya.

Rakyat marhaen mungkin tak terfikir sampai kearah itu. Rakyat mungkin beranggapan kenaikan adalah selaras dengan faktor globalisasi fahaman kapitalis. Pemerintah telah mencongkak sebaik mungkin sebarang kelemahan dan faktor-faktor penyebab untuk menstabilkan proses ekonomi.

Nasruddin Tolol lebih berpandangan jauh dan kehadapan. Mampu berfikir rasional dan realistik. Entah daripada mana testimoni menjadi sandaran Nasruddin tolol untuk menguatkan hujah. Sangat kritis dan analtikal

Bagaimanapun, mengapa bila perkara-perkara yang menjadi umum dan debat marhaen hijab kebenaran enggan diterima dan dinilai.

Contohnya, dalam kes liwat Anwar Ibrahim. Kenapa depa gagal mentafsir sinar kebenaran yang dipertunjukkan sedikit demi sedikit. Nilaikan 'aksi' menangguh Anwar Ibrahim dan nilaikan pelbagai lagi perdebatan tentang warna sebenar Anwar Ibrahim.

Jika hal remeh kenaikan barang mampu dikupas lebih mendalam tetapi kenapa kebenaran enggan dijadikan asas perjuangan?

Tuesday, December 14, 2010

KJ Agen Singapura?


Logik akal, Intellegence Singapura boleh dikatakan sangat maju jika dibandingkan agensi-agensi perisikan di rantau ini. Memperoleh risikan melalui pintasan komunikasi dan grand plan untuk takluk negara-negara jiran dengan tersusun dan well prepared.

Satu dunia sudah kecoh dengan kebocoran aktiviti sonsang Anwar Ibrahim melalui Wikileak. Tanpa ada keraguan dan boleh terima akal, LKY sendiri akui Anwar Ibrahim seorang peliwat.

Apa yang jadi persoalan dalam laporan Wikileak ialah kemunculan watak KJ dalam risikan Singapura yang aktif bertukar infomasi bersama Australia dalam menyelinap aktiviti politik negara tetangga.

Kenapa mesti kedua-dua negara membincangkan peranan KJ yang diibaratkan sebagai agen dan serampang mata Singapura untuk menjalankan program penyuluhan (espionage) di Malaysia.

Laporan berita Sydney Morning Herald menyebut:-
"The political knives will be out for Abdullah's son-in-law, United Malays National Organisation politician Khairy Jamaluddin, whom nobody likes because he got where he is through family ties," the cable records Mr Ho saying.
Sebelum itu, blog Anak Omak ada menceritakan kaitan KJ bersama-sama Singapore Intellegence Machinery. Baca juga budak gemuk obses KJ pasal persoalan ini.
Khairy sangat selessa dengan Singapura pernah belajar di United World College, Singapore. Dia belajar di Oxford University. Sememangnya Universiti berprestij, traditionalis dan pro establishment, baik di Amerika atau di United Kingdom, adalah sememang pusat merekrut untuk risikan CIA dan MI6.
Kita tidak boleh prejudis. Apa perlu watak KJ menjadi cabaran pada Singapura yang sememangnya sudah tahu peranan dan grand plan recruitment ketika KJ menjadi sangat berkuasa pada era kepimpinan Tun Abdullah.

Asasnya, Singapura beranggapan KJ sudah tidak berguna lagi untuk menjaga kepentingan negara itu sesudah Najib ditabalkan sebagai Perdana Menteri. Kebolehpercaya negara itu KJ akan disisihkan terus daripada pentadbiran negara.

Jangan dilupa, banyak tindakan-tindakan dia yang lebih memberi keuntungan kepada Singapura dan wajar dipersoalkan.

Benarkah KJ adalah agen Singapura sepanjang era Tun Abdullah?

Atau dalam bahasa kasarnya, wajarkah KJ digelarkan tali barut Ketuanan Melayu yang sedang bersekongkol dengan Anwar Ibrahim?

PKR Percaya Teknologi Pemerahan Air Mani Memang Wujud.


Bukan susah sangat nak faham trick Anwar. Bila ada isu yang menggegarkan kerandut Anwar cepat-cepat dia cuba untuk divert isu dengan konsep divertion situational. Faham Yusmadi falsampah fahamla divertion situational.....Hehehe

Macam sinetron 2 setengah tahun dulu. Ketika Saiful mengegarkan negara dengan laporan Polis diliwat oleh Anwar. Betapa mengelabahnya Anwar hingga melarikan diri ke kedutaan Turki tanpa jemputan. Selepas 2 hari, Anwar muncul dengan lagak 4 AP BN akan lompat ke dalam Pakatan dan tuduhan bunuh. Lupa sekejap pada main isu. Anwar sodomise Saiful.

Tengoklah, toyboy Anwar cepat-cepat divert isu dengan janji autonomi Sarawak jika Pakatan berkuasa. Mahu dialih seketika tumpuan isu Wikileak dan asas perangkap seks . Renung sekejap akan 'perangkap seks' dan timbulkan persoalan....benarkah wujud teknologi pemerahan air mani?

Dalam Harakah Daily dilaporkan roadshow Anwar nak clear cut Wikileak punya cerita. Detail dan tersusun gerakan penerangan PKR nak cuci dosa Anwar. Benarlah, perjuangan PKR hanya untuk Anwar. Tiada isu Anwar tiadalah bekerja staff PKR Tropicana.

Berbalik pada asas, Anwar terus konsisten memperbodohkan penyokong dan ahlul PAS. Membayangkan otak dungu ahlul PAS yang boleh disumbat dengan orkestra menipu di pentas ceramah.

Sahihnya, dipentas ini digunakan Anwar mencuci segala dosa-dosa songsang dengan anggapan konspirasi memang berlaku hingga mengheret campur intellengen antarabangsa pada karier politik Anwar. Maksum sangatkah anak pak Berahim yang berani melarikan anak dara Wan Ismail menikah di selatan Thai?

Itu pun belum tentu Wan Azizah dikatakan 'anak dara' pada ketika bergegas ke selatan Thai untuk bernikah.

Thursday, December 09, 2010

Wednesday, December 08, 2010

Pundekla Yusmadi Falsampah....

Lanchow betoi....
KUALA LUMPUR 7 Dis - Ahli Parlimen Balik Pulau Yusmadi Yusoff menyarankan agar negara-negara Pertubuhan Persidangan Islam (OIC) yang mana Malaysia adalah anggota tetapnya menghulurkan bantuan kecemasan dan peralatan atas dasar kemanunsiaan kepada Israel yang kini berdepan dengan bencana kebakaran yang telah meragut lebih 140 nyawa rakyat negara itu.

Yusmadi berkata walaupun konflik Palestin-Israel yang berpanjangan sejak 1947 dan telah mengorbankan beribu-ribu rakyat kedua belah pihak dalam peperangan dan persengketaan, kejadian kebakaran hutan di wilayah tengah Israel sejak hampir seminggu lalu memberi peluang bagi kedua-dua seteru lama untuk saling bantu membantu serta mewujudkan keadaan yang memungkinan keamanan abadi di negara Palestin yang kini di jajah oleh Israel.
Berita camnie tak perlu dipanjangkan, menyakitkan hati.....

Kepundek macam nie ada hati nak tadbir bumi Malaysia yang jadikan agama Islam sebagai agama rasmi. Satu dunia Islam laknat Israel yahudi bangsa perosak Islam dengan bombing Palestin, bekas fellowship cabuk macam Yusmadi nak minta hantar bantuan kemanusiaan.

Kepala lanchow.....


Agen Yahudi macam Anwar tak payah nak tunjuk simpati dengan buat desakan bodoh macam tuh. Dia hanya gay tua yang takut bersumpah yang hanya tau nak stor kunyit sebagai penenang jiwa.

Friday, November 26, 2010

Kongres Liwat: Retorik Yusmadi Dan Chegubard Nak Juga.

Program Soal Jawab kelmarin tampil Yusmadi Yusof antara panelis bersama-sama Kamalanathan dan Hanafiah Man. Dihoskan oleh Datuk A. Talib dengan diskusi berkaitan carca marba pemilihan PKR.

Yusmadi tampil bergaya dengan retorik pengalamannya sebagai fellowship disebuah universiti di US. Bukan calang-calang orang Yusmadi Yusof, Ketua AMK Penang yang direject ahli seluruh Penang. Ini adalah cara PKR dan roh PKR bukan semua orang boleh terima. Bercakap berdegar-degar macam semua perkara depa saja yang betoi.

Undemocratic incidences, democratic situational itu antara terma falsafah hujah-hujah Yusmadi. Dia bermain dengan teori falsafah demokratik konon hebat dan tak boleh orang sanggah. Hakikatnya, post baru Azmin Ali cuma disokong tak sampai 15 ribu ahli daripada 450 ribu ahli sepertimana yang didakwa oleh Saifuddin Jerawat Batu.

Demokratik kah begitu?

Kongres Liwat bermula hari ini. Pesta demokrasi bakal disajikan dengan risalah, banner dan macam-macam cara lagi. Dengaq Chegubard pun nak join sekaki dengan kumpulan pakai baju hitam sebagai tanda simbolik 'demokrasi telah mati'.

Dari sayap kaum India, ada juga yang akan berpesta demokrasi. Benar kata Tun M, bubar saja PKR itu.!

Hehehe...

Ditanya masa depan PKR, Hanafiah Man jawab steady. Anwar Ibrahim macam Pak Man Telo dan Ayah Pin yang kuat menipu untuk kepentingan diri sendiri. Satu sen pun tak guna.

Wednesday, November 24, 2010

Roadtour Anwar Tunjuk Diktatorian


Serba serbi tak menjadi dan terbukti Anwar amal fahaman dictatorian terhadap ahli dan peyokong wal tabie.

Petang kelmarin berlangsung pertemuan Anwar bersama PKR Pahang. Lokasinya di Dewan Restoran Tan Jung, Jalan Hj Ahmad, Kuantan. Bersamanya dari KL ialah Saifuddin Jerawat Batu. Terfikir juga kenapa PKR selalu mengadakan program di restoran Cina. Mungkin nak dapat semangat babi, siapa tahu..!

Asalnya program untuk diskusi antara ahli dan pemimpin berhubung tektik autokratik Anwar. Ahli nak bersembang dan dapatkan penjelasan Anwar pasal banyak sangat komplen dan kelompongan dalam pemilihan. Akhirnya, majlis bertukar ceramah. Dia sorang saja yang bercakap.

Macam biasa, Anwar tibai Zaid tanpa belas kasihan. Zaid takda kat situ, itu pasal Anwar berani cakap. Kononnya dia amat bengkek dengan tindakan Zaid menggunakan media arus perdana terutamanya Utusan Malaysia untuk menghentam serta mengkritik parti.


Katanya Utusan adalah "musuh nombor satu PKR" sejak dulu, kini dan selamanya. Maka itulah, Zaid amat wajar dipecat dan dipersalahkan dalam kemelut yang melanda PKR. Lancau...Freedom of speech acuan Anwar.

Kritikan keras Anwar bila Zaid tak da kat situ "UMNO mencari peluang untuk melumpuhkan parti, tiba-tiba ada orang seperti Zaid pula yang bersekongkol dengan media mereka untuk menjatuhkan parti". Bunyi macam pukul curi.

Sambil tidak mahu menghuraikan apa yang ditegur oleh Zaid itu benar atau sebaliknya, Anwar lebih selesa menggasak Zaid. Soalnya sekarang jika benar kesalahan Zaid kerana tidak mengikut saluran yang betul untuk menegur dan mengkritik parti. Apakah saluran betul yang dimaksudkan itu agaknya?. Ini sah mentaliti diktator..!

Ahli PKR yang hadir dicanangkan supaya menerima apa jua ketetapan yang telah diputuskan oleh parti. Tanpa boleh menegur dan menyalahkan pihak lain, mereka terpaksa menerima kenyataan itu biar pun pahit untuk ditelan. Mereka yang hadir umpama "lembu dicucuk hidung".

Apa sahaja kata Anwar dan Saifuddin, mesti diterima bulat-bulat dan tidak perlu dipertikaikan. Apakah ini keadilan buat mereka yang mempunyai sesuatu untuk ditanyakan kepada Anwar. Hak ahli perlu juga difikirkan kerana mereka mahukan penjelasan terus daripada pemimpin terbabit.

Demo Tuntut Hadir Kongres Liwat

SMS ini sedang berlegar-legar di kalangan ahli dan penyokong PKR. Dah pun menyilap dalam blackberry Anwar Ibrahim, Wan Azizah dah baca, Azmin Ali pun sama. Saifuddin Nasusyen pening kepala nak counter.
Demi Keadilan Semua, Satu Demo Besar-Besaran Akan Diadakan Sekali Lagi Di Perkarangan Dewan Sivik MBPJ Pada 27 Nov 10 Jam 10:00 Utk Tuntut Keadilan Kpd Sistem Parti Yg Korup Dan Tidak Adil Serta Mengenepikan Hak Ahli. Sekiranya Tuntutan Kita Masih Tidak Diambil Peduli, Satu Pengumuman Keluar Parti Bramai-Ramai Akan Turut Dibuat!!!

Sila Hadir Sebagai Tanda Sokongan. Parti Kita Bukan Utk Pemimpin Sebegini. Ayuh Tunjukkan Hak Anda
Kalu Wan Azizah sanggup bertembung dengan Shamsidar dia akan on saja majlis meliwat ini....Oh lupa, dia cuma patung yang tidak bernyawa.

Nak lebih sedap untuk membaca penyataan dibawah ikut teknik Afdlin Shauki (dengan tangan dibahu sambil mata menjeling ke atas)
"Agak berduit skit minta print dan tampal pada pejabat cabang dan ranting masing-masing"
Oh yeah..!

Tuesday, November 23, 2010

Wan Azizah....Jangan Dilupa Sejarah 1996.


Sekitar tahun 1996 Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail telah pergi bertemu Datin Seri Dr. Siti Hasmah Mohd Ali (kini bergelar Tun). Berlangsunglah satu pertemuan ringkas di antara isteri Perdana Menteri Mahathir Mohamed dengan isteri Timbalan Perdana Menteri – Anwar Ibrahim.

Pertemuan antara seorang doktor pakar mata dengan doktor perubatan biasa itu tidak mengambil masa yang panjang untuk menyerlahkan agenda utamanya.

DSWA telah mengadap DS Dr. Hasmah Mohd Ali untuk meminta jasa baik beliau agar mempengaruhi suami beliau Dato’ Seri Dr. Mahathir Mohammad menarik balik Azmin Ali daripada menjadi Setiausaha Sulit kepada Anwar Ibrahim.

Aduh, besar sungguh agenda pertemuan itu kerana sudah tentu ada sebab tertentu kenapa Wan Azizah mahukan Azmin dikeluarkan daripada pejabat suaminya.

Tentulah ketika itu belum terlintas lagi di kepala Wan Azizah bahawa satu ketika selepas itu Azmin Ali akan mengeluarkan surat akuan yang dia diliwat oleh Anwar Ibrahim.

Kenapakah Wan Azizah bertindak demikian? Apakah salah Azmin Ali? Adakah kerana Azmin menjalankan tugasnya dengan tekun sehinggakan Wan Azizah sukar menemui suaminya bila dia mahu?

Sebagai seorang isteri tentu Wan Azizah mempunyai sebab dan alasan besar kenapa dia mahu Azmin Ali disingkirkan daripada pejabat Anwar Ibrahim. Tidak mungkin dia bertindak demikian atas hasutan orang-orang tertentu yang mengatakan Azmin tidak baik. Wan Azizah bukannya calang-calang wanita. Beliau adalah seorang professional yang mendapat ijazah terbaik dan ‘citation’ di universitinya di luar negara.

Jawapan sebenar ialah kerana Wan Azizah sudah semakin resah kerana melihatkan pembabitan isteri Azmin Ali mendampingi Anwar Ibrahim.

Kalau ada gambar lama sekitar 1976-1977, lihatlah rakaman majlis yang dihadiri oleh Anwar Ibrahim, kadangkala kita boleh lihat Shamsidar isteri Azmin Ali duduk di sebelah Anwar Ibrahim.

Pernah sebelum itu dan sekarang ini kita melihat isteri Setiausaha Sulit seseorang menteri duduk di sebelah menterinya? Kecuali si isteri itu terbabit dengan peranan besar dalam sesuatu majlis memang sukar kita melihat isteri si Setiausaha Sulit berbuat demikian.

Dengan lain perkataan, kehadiran Shamsidar, isteri Azmin Ali sudah menjadi duri dalam daging Wan Azizah. Ini juga merupakan punca keretakan rumah tangga mereka. Tetapi sebagai seorang isteri yang penuh bertaqwa, Wan Azizah memilih jalan senyap dan baik merayu kepada Dr. Siti Hasmah agar Azmin Ali ditukarkan daripada pejabat suaminya.

Kisah kehadiran Shamsidar di majlis yang dihadiri oleh Anwar Ibrahim sudah menjadi satu cerita hangat yang dimainkan oleh media satu ketika dahulu gara-gara surat Umi Hafilda Ali kepada Perdana Menteri yang menuduh Shamsidar melakukan kerja sumbang dengan Anwar Ibrahim. Daripada situ muncul satu teka-teki apakah anak Shamsidar itu sebenarnya berbapakan Anwar Ibrahim ataupun Azmin Ali.

Sudah tentu ini memerlukan ujian DNA yang akhirnya membuat keputusan bahawa anak perempuan itu memang sah anak Azmin Ali dan Shamsidar.

Soalnya sekarang bagaimanakah Anwar Ibrahim boleh merestui kehadiran Shamsidar dalam majlis yang dihadirinya? Apakah Anwar Ibrahim tidak ada pertimbangan bahawa insiden begitu akan membuat desas-desus dan teka-teki yang tidak ada putusnya? Ataupun mungkin Anwar Ibrahim sedar akan perkara itu dan tidak mahu perkara itu berulang lagi. Tetapi nampaknya permintaan Anwar Ibrahim itu diveto oleh Azmin Ali. Shamsidar tidak mungkin dapat menghadiri sesuatu majlis melibatkan Anwar tanpa restu dan izin Azmin Ali, suaminya.

Kisah Shamsidar dan Azmin Ali menjadi semakin bercelaru apabila Azmin membuat surat akuan (Affidavit) bahawa dia pun turut diliwat oleh Anwar Ibrahim. Ketika itu sudah muncul kisah Kasumatmaja, Azizan Abu Bakar dan Dr Anwar Anees.

Boleh sambung kat sini

Sebagai menghargai kesanggupan Wan Azizah untuk bergandingan dengan Azmin Ali

Monday, November 22, 2010

Menanti Gandingan Wan Azizah Dan Azmin.


Belum habis sakit pening Anwar memikirkan drama siri bantahan ahli terhadapnya, kegagalan untuk mendapatkan nota klinikal telah menambahkan lagi serabut pak sheikh. Itu belum lagi sumpah seranah Wan Azizah di rumah. Hakim memihak pada MB Perak untuk teruskan saman RM100 juta.

Wan Azizah wajar memaki hamun suaminya. Betul syurga isteri terletak pada suami tapi kalau suami jenis macam pak sheikh belum tentu surga menanti. Tak mahulah berkonspirator surga itu mutlak pada Anwar walaupun Nik Aziz lagaknya mampu memberi surga pada pak sheikh.

Pada malam 20 Nov 2010 ketika rapat umum PKR, dipentas utama sudah mendapat tahu para perusuh membuat onar di luar. Azmin sibuk dengan blackberry, mungkin BBM pada Anwar tentang keadaan diluar. Khalid Ibrahim agak selamba pasal sudah inform pada Polis untuk tenangkan keadaan. Akar umbi juga mula menyampai sok sek Anwar belum sampai ke dewan.

Dataran Shah Alam menjadi saksi ajaran songsang Anwar 12 tahun dulu. Siapa yang membakar perasaan rakyat merusuh dan mengajar rakyat menjadi kurang ajar dan tidak bertamadun jika bukan kerana Anwar untuk selamatkan maruahnya. 12 tahun pelajaran demonstrasi diterjemaah Anwar oleh para pemujanya.

Jika dulu, Anwar membakar perasaan rakyat untuk membenci kerajaan dengan cara merusuh, kali ini paku buah keras dipulangkan semula bila ahli sendiri yang berdemo membantah perilakunya. Bezanya kali ini, tiada tong sampah DBKL dan kereta Polis yang mahu dibakar.

Saat itu, imej kerajaan jatuh dengan teruk. Dituduh zalim dan kejam pada rakyat sendiri. Anwar memaksa orang luar campur tangan. Selepas 12 tahun, apa yang dibuat Anwar sudah diambang musibah pada parti sendiri. Baru Anwar tahu betapa peningnya Tun Dr. Mahathir melayan karenah tidak bertamadun pemuja Anwar.

Dengan pemilihan kali ini akan menyaksikan Wan Azizah bakal menerima gandingan baru yang lebih mantap diharap Anwar mampu menutup mulut mereka yang pernah mencaci akan kredibilitinya sebagai founder PKR.

Ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat bertugas kepada Azmin Ali sebagai Timbalan Presiden PKR yang baru. Tak lupa juga pada Kak Wan diatas kehadiran gandingan baru yang lebih mantap dan segar. Peranan Syed Husin jangan dilupa.

Mampukah Wan Azizah untuk bergandingan dengan Azmin dan berhadapan dengan Shamsidar?

Din Koyop Perasan Hebat...

Suka melihat diskusi manusia yang terlebih pandai terutama sekali diskusi melibatkan hal-hal agama. Ada sesetengahnya serban bersimpul bersih atas kepala tapi ilmu tak seberapa. Dalam hal agama, tiada yang lain lebih hustler melainkan pemimpin PAS yang mengeksploit ahli demi keuntungan politik macam dalam kes Memali.

Renungkan penjelasan ini:-
Apa yang peliknya kerana lapuran itu mendakwa kepelikan sehingga mengelirukan umat Islam yang berlaku kerana sambutan 'Eidul Adha di Malaysia berbeza dua hari dengan hari wuquf di Sa'udi! Oleh itu ada kekeliruan kononnya dengan bila hari taysriq bermula dan berakhir. Teman ingat takde siapa yang keliru, apatah lagi ragu, kerana ukuran perbezaan sepatutnya dikira antara 'Eidul Adha di Sa'udi dan di Malaysia, bukan wuquf dengan 'Eidul Adha!! Semua orang tahu ada beza diantara wuquf dengan 'Aidil Adha. Wuquf jatuh pada 09 Zulhijjah, bilamana jemaah haji berkumpul di Arafah. 'Eidul Adha pula, atau di Malaysia terkenal dengan panggilan Hari Raya Haji atau Hari Raya Qurban, jatuh pada 10 Zulhijjah.

Di 'Arab Saudi, wuquf tahun ini jatuh pada hari Isnin iaitu 15 November 2010. Maknanya hari Isnin di 'Arab Saudi ialah 09 Zulhijjah 1431, manakala di Malaysia Isnin 15 Nov 2010 masih 08 Zulhijjah 1431. Manakala 'Eidul Adha, iaitu 10 Zulhijjah 1431 di 'Arab Saudi jatuh pada hari Selasa 16 Nov 2010. Manakala di Malaysia 'Eidul Adha, iaitu 10 Zulhijjah jatuh pada hari Rabu 18 Nov 2010. Maknanya perbezaan sambutan 'Eidul Adha antara 'Arab Saudi dengan Malaysia hanyalah satu (1) hari, bukannya dua (2) hari. Jadi tidak timbullah isu kekeliruan atau kepelikan saperti yang didakwa Salahudin. Yang peliknya ialah perkiraan beliau. Dimana dia dapat fakta perbezaan dua hari itu, melainkan Salahudin menganggap hari wuquf itu sebagai hari raya haji?!

Berdasarkan itu, tiada kekeliruan bagi perkiraan hari tasyriq. Di Sa'udi ianya dari hari Rabu, Kahmis & Juma'at. Manakala bagi Malaysia hari tasyriq ialah Khamis, Juma'at & Sabtu. Kat mana yang pelik dan kelirunya YB!? Sehingga meragukan! Teman pulak menjadi ragu dengan tahap ilmu dan pengetahuan Salahudin dalam isu perkiraan falaq ini! Dan Salahudin ialah Naib Presiden PAS yop, bukan Ketua Cawangan di Ulu Tembeling nun!

Takkanlah Salahudin tidak tahu beza antara hari wuquf dan 'Eidul Adha? Dan hari tasyriq adalah tiga hari selepas 'Eidul Adha, iaitu 11, 12 & 13 Zulhijjah. Di Malaysia ianya jatuh pada hari Khamis, Jumaat & Sabtu; sedangkan di 'Arab Saudi dari hari Rabu, Khamis & Jumaat. Dan mengambil kira perbezaan kita dengan Sa'udi adalah 5 jam, maka perbezaan 'Eidul Adha hakikatnya kurang daripada 24 jam! Jadi kat mana peliknya sambutan 'Eidul Adha dan hari tasyriq di Malaysia berbanding Sa'udi? Apatah lagi Indonesia, Singapura dan Brunei juga menyambutnya sama dengan Malaysia. Jadi adakah mereka semua pun pelik, atau perkiraan Salahudin yang pelik?
Nak lebih detail sambung kat sini

Oh yeahh...Din Koyop.

Terbaca cercaan Din di portal rasmi bebalkan ahli, Harakah Daily mengundang pertanyaan. Terus terang kata, saya kurang ilmu bab agama tapi tiada sampai saya mencerca orang lain kononnya saya yang hebat semua.

Apabila, membaca reaksi dari Zul Kulim dan Jakim saya merumuskan satu saja konklusi dalam hal ini. Taraf ilmu Naib Presiden PAS memalukan. Jika Mr Bean PAS atau Idris Bingai yang statementkan tak hairan sangat pasal kedua-duanya jenis kuat makan hati ayam dan kepala ikan.

PAS dah ada 2 Naib Presiden yang bingai. Menunggu juga Tuan Ibrahim melengkapkan korum untuk cukupkan kepimpinan pelapis PAS yang senang diperbodohkan kafir harbi.

Itula kau Din, selalu sangat duduk sebaris dengan Mahfuz sampai berjangkit bingai dia tu..

Friday, November 19, 2010

Jenapala Dedah Bukti...PKR Sah Cibai Keadilan.

Jenapala Saman PKR

KUALA LUMPUR, 18 Nov – Bekas timbalan setiausaha agung PKR, Jenapala Perumal Subaan menuntut mahkamah mengisytiharkan beliau layak bertanding jawatan nombor dua parti itu pada pemilihan pusat yang sedang berlangsung sekarang.

Jenapala memfailkan saman di Mahkamah Tinggi hari ini.

Beliau juga mahu mahkamah mengisytiharkan bahawa pelucutan hak untuk bertanding jawatan timbalan presiden diisytiharkan sebagai tidak sah.

Dalam samannya, Jenapala menamakan Presiden Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail, timbalannya Senator Dr Syed Husin Ali dan Setiausaha Agung Saifuddin Nasution Ismail sebagai defendan.

Sumber: Hear Say

Semangat PKR ini dipenuhi oleh orang-orang UMNO yang kecewa. Daripada penasihat sampaila kepada pengawas dewan kebanyakannya oran-orang UMNO. Ada yang baru nak belajar berpolitik ada juga yang bangsat politik.

Dalam UMNO pernah dulu orang-orang yang kecewa dan failkan kemenangan calon yang bertanding dalam PAU 1987 sebagai tidak sah dan terbatal. Sekumpulan orang yang mengelar diri sebagai UMNO 11 telah berjaya membuatkan UMNO diishtihar sebagai pertubuhan haram.

Kalu Jenapala ada bukti dan saksi memang sah Anwar main bangsat untuk pastikan Azmin menang terbukti PKR sebuah parti cibai yang adil dan saksama.

Keadilan untuk menipu orang kampung.

Pilihan ramai dan negara akan menjadi makmur dan sentosa dibawah kepimpinan PKR yang adil dan samarata.

Siapa boleh fight konsep keadilan PKR?

Orang Melayu Perlu Alert Ancaman Ini.

Info macam nie tak boleh buat sambil lewa. Ini pasal maruah dan kesucian agama.
1. Masih ingat tarikh 25 November 2007?

2. Ketika itu puak pelampau Hindraf telah menganjurkan perarakan besar-besaran berhampiran Kampung Baru iaitu lokasi yang sama berlakunya tragedi berdarah 13 Mei 1969.

3. Maklumat terkini dimaklumkan bahawa Hindraf sedang merancang untuk menganjurkan ulang tahun perarakan yang sama pada 25 November 2010 bersamaan hari Khamis minggu hadapan.

4. Cuma lokasinya kali ini telah beralih ke Shah Alam, ibu negeri Selangor.

5. Mengapa Shah Alam dijadikan sasaran perarakan Hindraf yang baru?

6. Shah Alam kini memiliki kepadatan penduduk melebihi 600 ribu orang dan hampir 70% daripadanya terdiri daripada orang Melayu. Menurut laman sesawang MBSA, jumlah pendapatan penduduk Shah Alam melebihi RM100 juta setahun.

7. Adakah rancangan perarakan Hindraf pada 25 November 2010 bermotifkan provokasi terhadap orang Melayu yang merupakan penduduk majoriti di Shah Alam?

8. Nasihat percuma kami kepada puak pelampau Hindraf, "Jangan cuba mengundang geruh jika tidak mahu diri binasa!"

9. Bangsa Melayu sudah cukup lama bersabar...

Sumber: Paneh Miang
Ini sawan Hindraf dah mula datang ke Shah Alam pasal ada pemimpin Melayu yang mengaku Islam berani mempertikaikan hak bangsa sendiri.

Tapi jangan kita pandang sebelah mata....

Thursday, November 18, 2010

Threesome?


Threesome..!
Bukan 'gangbang' jenis main ramai-ramai tanpa kerelaan. Ertinya istilah Sek 377 B Kanun Keseksaan terpakai untuk pertuduhan dalam Sodomi II Anwar Ibrahim.
Maksudnya, kerelaan untuk melakukan seks luar tabii. Saiful merelakan dirinya diliwat.
The Unspinner pernah timbulkan persoalan ini. Dalam laporan doktor Hospital Kuala Lumpur telah mengesahkan terdapat 2 DNA berlainan yang mana salah satu adalah milik Anwar Ibrahim dan 1 lagi masih belum didedahkan kepada pihak mahkamah.
Faktor kelewetan untuk mendedahkan bukti ini adalah kerana rangkaian peguam bela Anwar yang melengah-lengahkan kes perbicaraan.
Jika kita masih ingat, dalam SD Rasid, dia mendedahkan pernah disuruh oleh Anwar untuk membawa KY Jelly beserta seorang lelaki yang dikenali sebagai Ismail. Mengikut kelazimannya adalah luar biasa untuk membawa kedua-dua 'barang' tersebut walaupun Rasid personali tahu kegunaan KY Jelly dan mengenali Ismail.
Tertarik dengan itu, blog AIDC pernah mengeluarkan artikel berkaitan lelaki bernama Ismail dan rantaian seks partner Anwar dalam kes Saiful.
Samada butiran DNA ini milik Ismail, Rasid atau individu yang lain hanya keterangan daripada saksi doktor yang boleh mengesahkan. Ini kerana ketakutan Anwar hingga terpaksa melengah-lengahkan kes ada asasnya kerana stor kunyitnya sudah terbarai.
Wow..! kemuncak cerita berahi Anwar akan terserlah jika spesimen individu kedua yang melekat pada Saiful terjawab.
Pokoknya, samada pertuduhan itu dengan kerelaan Saiful ataupun tidak pelakuan luar tabii Anwar tetap berlaku dan Wan Azizah juga tahu selera suaminya walaupun berdosa untuk diceritakan sesama manusia.
Bolehh tahan doggy Anwar sekarang....

Tuesday, November 16, 2010

Kenduri Nikah Badrul Amin Di Sponsor Oleh Zuraida Taliban?

Difahamkan Badrul Amin sudah bergelar pengantin baru setelah mengahwini seorang janda beranak 1 di Ampang. Mengikut cerita, janda itu di kenali sebagai Harlina Zainudin @ Inafiona, berumur 38 tahun dan berjawatan sebagai Setiausaha Srikandi PKR Cabang Ampang.

Ketua Srikandi PKR sekarang ialah Siti Aishah @ Syareformis yang asalnya seorang bloger tegar Nizar Camry. Dia naik pasal selalu memuji imej taliban bawaan Zuraida.

Kewujudan Srikandi pun adalah untuk mengimbangi peranan Puteri UMNO selain ditugaskan untuk selising baju dan tarik rambut dengan depa bila ada Pilihan Raya Kecil.

Sebelum itu sudah berlegar SMS membocorkan kenduri Badrul di Ampang tapi majlis dah pun selesai Badrul pun dah selamat bersenggama.
Walimatul Urus...dengan Hormat kami Harlina Zainuddin a.k.a. Inafiona & Dr Badrulamin Bahron menjemput Saudara, Saudari, Tuan Puan, ke majlis walimah kami di no 3 jln sri kemuning, Lembah Jaya Selatan, Ampang pada hari Ahad ini 24 Okt 2010 mulai 11 pagi - 4.30 ptg. Landmark CCRE 4 Ampang Jalan Bukit Belacan Terima Kasih.
Badrul Amin sudah ada isteri. Namanya Zumrah Husni dan sekarang sedang berebut jawatan Exco Wanita PKR. Zumrah sangat menghormati Wan Azizah sehingga mahu berkongsi ilmu masak karipap untuk dijamu pada Anwar.

Badrul Amin ada isteri kedua tetapi sudah bercerai. Jangan kata jodoh mereka tak panjang padahal Badrul Amin yang selalu berkopiah dikepala nafsunya mengalahkan unta dipadang pasir.

Mengikut cerita, kisah Badrul Amin nak buka cawangan baru tidak diketahui oleh isteri pertamanya. Percintaannya dengan Inafiona pun selalu dicoverline oleh Zuraida Taliban. Apabila Badrul menyuarakan hati mahu membuka cawangan kedua, Zumrah mengamuk pasal tak benarkan dirinya bermadu.

Hendak tak nak, Badrul memaksa isteri pertamanya untuk turunkan tandatangan mengatakan setuju Badrul kahwin lagi. Dahla paksa isteri sain surat kebenaran, teman-teman dalam ABIM pun tidak diberitahu projek mega dirikan masjid ini. Zuraida tahu cerita Zumrah tak rela dan dipaksa sain surat kebenaran bernikah.

Apa yang kita tahu, majlis perkahwinan Badrul telah disponsor oleh PKR Ampang termasuklah hantaran perkahwinan kepada pihak lelaki.

Hebat Zuraida Taliban yang mulutnya macam pantat ayam dalam memperjuangkan hak-hak wanita. Merelakan kaum sendiri dianiaya oleh suami bernafsu kuda.

Dalam Parlimen bukan main lantang dalam isu-isu wanita, tragedi wanita dipaksa depan mata langsung tak buat apa-apa. Bukankah lebih elok Zuraida Taliban pertahan hak isteri seperti mana dia menangis membela pengamal seks bebas, Eli Wong.

Dalam PKR dah ada macam-macam versi. Pemimpin lagak peliwat, free thinker, seks bebas, samseng, kaki pukul, pembelit, penipu dan terbaru zalim terhadap wanita

Untung orang PKR, agak-agak nak bini lebih boleh mengadu pada Zuraida Taliban. Ada rezeki kenduri dan hantaran akan disponsorship oleh Zuraida.

Jangan salah sangka bila membaca posting ini, bukan cemburu pasal Badrul dapat pucuk muda tetapi ada beberapa pelanggaran moral dalam hal ini.

Monday, November 15, 2010

Mana-Mana Yang Lupa, Agenda DAP Adalah Cinaraya


Maka malam tadi sahlah orang kuat DAP yang juga Timbalan Pengerusi DAP Perak, M. Kulasegaran gagal mempertahankan jawatannya pada pemilihan sempena Konvensyen DAP Perak

Kulasegaran ni kalau di Parlimen, dialah jaguh, dialah juara...malangnya disebabkan faktor bangsa, dia terbujur layu dan dibuang begitu saja oleh partinya sendiri

Hanya seorang penyokongnya iaitu bendahari DAP Perak yang juga Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Jalong Leong Mee Meng yang terpilih dalam senarai 15 anggota jawatankuasa negeri.

Sebanyak 41 calon menawarkan diri pada pemilihan berkenaan.

Pun begitu, Kulasegaran yang juga Anggota Parlimen Ipoh Barat dilantik sebagai salah seorang Naib Pengerusi DAP Perak.

Saya difahamkan, Pengerusi DAP Perak Datuk Ngeh Koo Ham berjaya mempertahankan jawatannya bersama dengan Setiausaha DAP Perak Nga Kor Ming.

Saya sebenarnya tak mahu cakap banyak, saya rasa Kulasegaran yang juga seorang peguam, sedar akan hakikat yang DAP tetap milik orang Cina, untuk Cina.

Walau pimpinan DAP berulang kali menyatakan yang mereka bukan parti perkauman, tetapi bukan sukar untuk mengagak objektif dan hala tuju sebenar parti tersebut

Untuk rekod, Kulasegaran sememangnya sudah 'bermasalah' dengan pimpinan DAP negeri terutama dengan Ngeh dan sepupunya, Nga sejak dulu lagi.

Sambung kat sini.

Baca juga Unspinner pasal kerja-kerja cibai DAP yang lagi syaitan daripada Israel. Nik Aziz tak berapa marah sangat pasal fatwa dia tuhan pun samseng terus terbakar pejabat PAS, Jalan Raja Laut.

Zaid Ibrahim Quit PKR, It's Mean Wan Azizah Have To Make A Better Karipap For Anwar.

Zaid Ibrahim Quit PKR

PETALING JAYA: Datuk Zaid Ibrahim has decided to quit PKR, saying he has had enough of recent turn of events in the party.

“I knew my days in the party were numbered because the leaders were relentlessly making personal attacks against me.

“I am quitting because I want to dissociate myself from liars and cheats. I do not want to be part of a group that propagates lies and does not have any qualms about cheating for as long as the end justifies the means,’’ he told The Star.

Zaid, who joined the party in June 2009 after a fallout with Umno, said he would take a short break to “get away from all the attention”.

“I am not sick of the party, I am sick of the sick leaders in the party,’’ he said.

Sumber: The Star

Biaq Azmin menang...sapa yang berani lawan Azmin sama juga dia berani ajak bergaduh dengan Anwar Ibrahim.

Kak Wan pun senang hati dengan perkembangan ini. Selain terpaksa bermadu dengan Azmin, dia juga terpaksa buat karipap paling sedap untuk Anwar jika tak mau Shamsidar punya karipap lebih terkesan persona pada Anwar.

Wednesday, November 03, 2010

Gempar! Blog AIDC Ditutup, Anwar Ibrahim Happy!



moga berita yang aku terima ini tidak benar. benarkah blog AIDC bakal menutup operasinya ?

jika benar, ia merupakan satu peristiwa duka untuk seluruh kumpulan bloger macam kami. rayuan gap kepada AIDC, tolong teruskan perjuangan !

ayuh kawan-kawan, AIDC telah banyak membantu kita menyelongkar kebejatan anwar..artikel terakhir AIDC adalah pada 1 nov 2010..KLIK SINI.

aku tahu sebab penutupan mereka namun atas dasar kerahsiaan, aku hormati privasi keputusan mereka dan tidak akan siarkan sebab musabab penutupan..

namun atas kapasiti sahabat seperjuangan bloger jalanan, aku seru sahabat bloger lancarkan kempen 'SAVE AIDC' !

tolong aku buatkan banner 'SAVE AIDC' ! kepada saudara kxxxx dan fxxxxx tolong hidupkan semula AIDC !


Woo.. Malam ni
dengar blog AIDC nak tutup, Anwar Ibrahim berjoget sakan dengan Wan Azizah !




Sedih.. seperti hilang tempat berpaut..

Thursday, October 21, 2010

Anwar Akan Disambut Grup Anti Liwat Di Sarawak.


Nampaknya, grup anti liwat sudah bertapak di Sarawak. Kalu sebelum ini, hanya side semenanjung yang berani bersuara bantah perilaku sumbang mambang Anwar Ibrahim, kini rakyat Sarawak pun dah ada kesedaran untuk tidak percaya teori kospirasi penipu ciptaan Anwar.

Dah ramai rakyat yang buka mata sedaq Anwar adalah agen pemusnah keharmonian negara. Sam ketot, Mustapa Kamil dan Zaid Ibrahim tau Anwar kaki juboq tapi pasal nak jadi ahli politik, liwat pun liwat la....
Terima kasih bloger Melanau pasal kasi berita panas ini.

Dikabarkan sebanyak 8,000 t-shirt sedang diedar secara percuma mulai hari ini, oleh ahli -ahli gerakan yang menggelarkan diri mereka sebagai “Gerakan Anti-liwat”.
Kumpulan anak muda yang bergerak secara senyap, dan memiliki rangkaian di bandar-bandar utama seperti Kuching, Sibu, Mukah, Bintulu dan Miri sedang melancarkan gerakan menggedar T-shirt tersebut secara aktif.
Tidak diketahui, apakah kumpulan anak muda tersebut mewakili parti komponen BN negeri. Begitu juga tentang sumber kewangan mereka?
Yang pasti, difahamkan gerakan tersebut telah aktif secara senyap di Kuching sejak Ogos lalu.
T-shirt nie pernah juga berada dipasaran dulu

Apakah mereka akan buat ‘pertunjukan’ di Miri pada 23 Oktober nanti, sempena menyambut kehadiran Anwar?
Anwar dan pemimpin tertinggi Pakatan Rakyat dijangka hadir di "Pelancaran Jentera Pakatan Rakyat Miri" pada 23 Oktober 2010 (sabtu). Pelancaran tersebut akan diadakan di rumah Dr Teo, Lot 349, Jalan Tanjong.

Wednesday, October 20, 2010

Anwar Nak PRU..Cerita Liwat Pun Belum Sampai Klimak.


Bukan susah nak baca step Anwar yang tiba-tiba mendakwa SPR diberi peruntukan besar bagi menghadapi pilihan raya tergempar. Adalah tidak logik untuk kerajaan mengadakan PRU tergempar dalam masa terdekat ini. Tak mungkin think tank Najib berpandangan begitu.

Bagi penyokong tegar PKR dan pembangkang kenyataan Anwar selalunya dianggap mukjizat. Apa saja yang keluar dari mulut Anwar dijadikan modal kempen penyokong depa tambah ahli PAS isu itu akan dispin secukup rasa. Tak percaya tunggu malam nanti pasti bergegar dipentas ceramah.

Orang yang tahu politik, dakwaan Anwar itu adalah cakap politik nak alih isu. Setelah macam-macam lubang dibuka oleh manusia yang teraniaya oleh game politik Anwar, apa saja isu yang boleh diputar akan diputar oleh Anwar.

Sabarlah pak sheik, drama liwat tak sampai klimak lagi.


Dah terkeluar bau busuk pekung Anwar. Rahimi, Rasid, pemilihan berat sebelah PKR dan kini kenyataan Dr. Siew yang mengesahkan wujudnya aktiviti sodomised, Anwar memerlukan sesuatu untuk alihkan perhatian rakyat kala ini.

Cerita di mahkamah belum lagi sampai ke klimak air mazi. Banyak lagi yang belum didedahkan. Peminat porno songsang pun ternanti cerita londeh Anwar dan Saiful. Apa stail Anwar pakai, mengayat macam mana, dah pancut apa yang Anwar buat....itu semua skrip yang dinanti-nantikan oleh rakyat.

Bukanlah nak kata kemaruk dengan cerita lucah tapi bila bekas orang No. 2 kerajaan yang buka cerita pasti hangat dan meriah. Belum lagi dikirakan dengan Karpal tunda yang fobia dengan istilah "LAGI"

Di mahkamah kenyataan Dr. Siew dah pun mengegarkan sanubari Anwar. Belum masuk lagi statement Dr. Razali. Lagi Anwar pening kepala. Rasid dan Rahimi ,Anwar mesti terus mengurut dada. Wan Azizah pun tak sanggup nak dengar kebenaran dari mereka semua.

Belum sampai klimak lagi nie, Pak Sheikh

Pak Sheikh nak pilihan raya awal, takkan kot... dia pun tahu rakyat dah buka mata dan buka telinga.

PRK Galas: Despretnya PAS...


Menjelang kempen PRK Galas, PAS dah tahu pekung aniaya orang asli agak sukar untuk ditutup lagi. Isu ladang rakyat dan kebajikan orang asli adalah isu besar yang akan menjerat PAS di Galas. Pengaruh Ku Li terhadap orang asli juga tak boleh dipandang rendah. PAS tahu susah nak cari makan kali ini.

Kolonel Mat, sudah bersusah payah memasuki hutan berjumpa Tok Batin untuk merasuah orang asli. Macam-macam cara mahu pujuk orang asli supaya pangkah undi calon PAS. Dividen RM200 sebulan belum lagi sah menjadi milik orang asli. PAS tahu pangkah BN automatik RM200 tak akan dapat.

Apa yang boleh dan sedang diracang PAS ialah menyegarkan pengaruh Chek Hashim di dalam kehidupan masyarakat Galas. Kalau boleh, isu ladang rakyat dan kebajikan orang asli perlu ditutup dengan cerita fantasi kehebatan Chek Hashim dan PAS di Kelantan.

Ini Bajet 2011 Najib yang mesra rakyat pun akan dicantah penceramah PAS. Yang paling bangsat nak kondem ialah Mr Bean PAS dan Idris 'Tertinggal Bas', si Ketua Penerangan PAS.

Ini adalah kali pertama PAS berada dalam keadaan sangat mendesak. Jika di Manik Urai, PAS gah dengan taktik lokaliti gambar Nik Aziz. Itu pun PAS potong UMNO di selekoh akhir kalu tidak malu besar PAS.

Nak tahu PAS despret atau tidak baca di sini. dan juga kat sini

Seronok woo....

Tuesday, October 19, 2010

PRK Galas: PAS Mula Dendang Keroncong Tak Konfiden.


Bila tiba saja pilihanraya kecil atau besar, pembangkang akan dendangkan macam-macam pe'el. Ada sindrom mengelabah yang teruk ada juga sindrom kawtim yang tidak berjaya.

Ini semua pe'el nak cari makan bagi parti lawan merasa selesa dan besar kepala.
PAS Akui Kelebihan BN

KUALA TERENGGANU 18 Okt. - Pas mengakui Barisan Nasional (BN) memiliki kelebihan untuk menguasai dua kerusi pada Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Galas dan Batu Sapi yang diadakan serentak pada 4 November ini.

Setiausaha Agungnya, Datuk Mustafa Ali berkata, kelebihan itu berdasarkan aspek logistik bagi menghadapi kedua-dua pilihan raya kecil berkenaan terutama di Batu Sapi.

Sebaliknya, pihak pembangkang termasuk Pas hanya mempunyai kemudahan yang sangat terhad berbanding BN yang memiliki kelebihan dari segi kemudahan pengangkutan khususnya udara.

Beliau berkata, bagaimanapun kekurangan itu tidak sekali-kali menghalang pihak pembangkang untuk memenangi kedua-dua kerusi pada pilihan raya kecil itu nanti.

"BN ada kelebihan pada dua pilihan raya serentak di Semenanjung (DUN Galas) dan di Sabah (DUN Batu Sapi).

"Bagi kita (Pas), ia adalah terhad (kemudahan logistik) tapi ini tidak menghalang kita mencapai kemenangan," katanya pada sidang akhbar di Pejabat Pas negeri di sini hari ini.


Kesempatan ini diambil untuk peringatkan jentera penerangan parti. Jangan terlalu harapkan bloger untuk all out main isu menangkan calon. Walaupun, ada bloger yang duduk mengangkang depan laptop tak dapat turun ground tapi peranan dan tulisan depa antara jasa yang tidak harus dilupakan.

Contohi jentera Wanita yang sentiasa konsisten dalam mana-mana pilihanraya yang diadakan pasca PRU Ke-12.

Kita tau ada kutu UMNO yang cari makan pakai nama bloger untuk menyamun duit kerajaan dengan declare bloger - bloger tak bertuan ini di bawah parol kaki samun. Cucuk sana sabo sini itu adalah tindakan tidak bertanggungjawab dan haram jadah.

Nak mencarut tapi masih boleh tahan...

Monday, October 18, 2010

Forum DAP Yang Akan Menjadi Medan Hasutan.


Minggu lepas DAP buat majlis makan malam di Seremban lebih tepat di DUN Bukit Kepayang. Majlis makan malam yang dianjurkan oleh DAP selalunya full haus. Letak pi babi panggang 5 ekor selalunya tak cukup. Majlis makan malam DAP all out dengan orang cina yang sentiasa menyokong agenda perkauman yang ditiup DAP.

Kehadiran yang ramai majlis begini selalunya dengan kedatangan hardcore DAP macam Father Guan Eng, Gobind 'kanggaroo' Singh dan Anthony Loke. Majlis diadakan malam selepas pada petangnya Najib umum Bajet 2011.

Seperti biasa, strategi yang selalu dipakai DAP ialah setiap apa dasar-dasar yang akan dilaksanakan kerajaan akan diolah di dalam majlis-majlis begini. Walaupun Najib umum harga perwarna rambut, minyak wangi dan macam-macam lagi barang niaga orang Cina turun, DAP terus kondem tak cukup tanah.

Bab depa nak kondem tak payah nak cerita, tak pernahnya elok pada depa. Kalau kata kerajaan bagi free medical treatment goverment hospital pun depa akan spin kerajaan akan rugi.

Agaknya, Kit Siang buat paperwork Bajet baru manis dan cantik mata memandang.

Apa yang bangsat dan pundek dengan depa, kisah Teoh Beng Hock dan 'suicide note' yang sedang dibicarakan lantang diperbahaskan dalam majlis ini. Paling tak beretika, Gobind 'kanggaroo' Singh, anak Karpal tunda.

Ini lawyer backup kerja jahat DAP yang paling bangsat bercerita. Tak tahu LLB dia cilok kat mana. Agaknya, tak habis mengaji macam si bapa.

Itu bukan ker prejudis.!

Itula, bila NGO Melayu serang pejabat Bar Council jumaat lepas depa spin tuduh rasis. Macam mana tak rasis kalau Bar Council sendiri berat sebelah dan partisan.

Dah tak boleh tahan nak mencarut nie....

Kalau majlis makan malam tak sembur semangat perkauman bukan DAP namanya. Diberitahu juga, pada 21hb Okt 2010, DAP akan anjur forum bertajuk “WHOSE SUICIDE NOTE? INJUSTICE FOR BENG HOCK WHAT SAY YOU MALAYSIANS?” di Chinese Hall Assembly, Negeri Sembilan. Yang dijangka akan hadir ialah Teoh Lee Lan, Wong Chin Huat, Haris Bak Kut Ibrahim dan Chong Eng.

Ini nak kategorikan apa.? prejudis, hasutan atau kebebasan bersuara?

PRK Batu Sapi: PAS Dan DAP Boikot PKR

SANDAKAN: Belum pun pilihan raya kecil Parlimen Batu Sapi diadakan, pembangkang terlebih awal gagal mempamerkan kesepaduan apabila mesyuarat yang sepatutnya diadakan di sini semalam, bagi membincangkan sama ada untuk meletakkan calon atau sebaliknya terpaksa dibatalkan berikutan ketidakhadiran pemimpin DAP dan PAS.

Mesyuarat yang dijadualkan di Hotel Sanbay di sini, ditunda ke tarikh yang belum ditentukan, kerana Pengerusi DAP Sabah, Dr Hiew King Cheu dan Pesuruhjaya PAS Sabah, Mohamad Abdullah tidak hadir.

Mesyuarat itu dijadualkan jam 2 petang, tetapi dibatalkan selepas Pengerusi Perhubungan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Sabah, Ahmad Thamrin Jaini; Naib Presiden PKR, Datuk Dr Jeffrey Kitingan dan Ahli Majlis Pimpinan Negeri (MPN) PKR negeri, Christina Liew menunggu lebih sejam di hotel itu.

Ahmad Thamrin yang dilihat mundar-mandir di lobi, meninggalkan hotel tanpa mahu memberi kenyataan kepada dua wakil Berita Harian.

Difahamkan, mesyuarat itu dijadualkan dihadiri lima pemimpin tertinggi masing-masing dari PKR, DAP dan PAS bagi membincangkan sama ada pembangkang akan meletakkan calon pada pilihan raya kecil berkenaan.

Kelmarin, Presiden Parti Maju Sabah (SAPP), Datuk Yong Teck Lee mengumumkan parti itu akan meletak calon pada pilihan raya kecil 4 November ini.

Sementara itu, sumber memberitahu Berita Harian, PKR bertegas untuk meletakkan calon pada pilihan raya berkenaan dan DAP serta PAS dikatakan `terpaksa merelakan' hasrat berkenaan.
Dalam perkembangan lain, Ketua Dewan Pemuda PAS Sabah, Lahirul Latigu dalam kenyataannya di Kota Kinabalu semalam, mendesak pembangkang meletakkan calon PAS.

“PAS menuntut untuk bertanding merebut kerusi Parlimen Batu Sapi pada Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-12 tetapi PKR gagal meletakkan calon,” katanya.

Sumber: Berita Harian

PRK Galas: Bodoh Sombong PAS Yang Merugikan Rakyat

....Yang diketahui, PAS melalui Kolonel Mat (Ahmad Yaakob) dah start kempen dalam hutan jumpa orang asli. Taktik yang sama digunakan untuk rasuah orang asli ialah bawa beras, tembakau, tepung dan borang kaji selidik. Borang ini atas nama pemberian geran untuk ladang rakyat.

PAS nak lari mana? Janji dulu belum lagi setel....yang lebai PAS perut hijo tahu kondem polisi kerajaan. Mahfuz yang berkelayakan SRP bersembang semacam dia PhD dalam ekonomi. Dia perlu perbetulkan dulu ekonomi Kelantan.

Cerita bab isu ini yang boleh dilambung di Galas. Anak buah Hamidah Osman ada kasi sikit buah tangan
Inilah sikap sebenar kerajaan Pas Kelantan, kita hendak buat projek agropolitan yang boleh memberi manfaat kepada 4,000 penduduk miskin tegar di kawasan Gua Musang pun mereka tidak mahu beri kerjasama, tetapi wang premium sebanyak RM24.3 juta yang dibayar empat tahun lalu diambil.

Kerajaan negeri juga dikatakan telah dibayar oleh Syarikat dari Singapura iaitu sejumlah RM30,000.00 seekar untuk ladang rakyat. Mana perginya duit tersebut

Apa jenis mainan politik ini, tak kan kerajaan Pusat melalui Kesedar mahu melaksanakan projek pembangunan untuk kebaikan rakyat pun tidak boleh dibantu, ini janji 2006 lagi, duit dah dapat tapi geran tidak mahu beri.

Kita tidak tahu apa alasan Kerajaan Pas Kelantan dan bagi saya, sepatutnya tiada alasan untuk kerajaan negeri menolak pembangunan ini kerana ia bukan sahaja memberi manfaat kepada rakyat tetapi pada masa yang sama, turut menyumbang kepada kemajuan kawasan Gua Musang," - Shafie Apdal

Apa cerita ni Nik Ajis, duit dah ambil tapi kerja tak buat, sampai sekarang pun enggan mengeluarkan geran tanah di kawasan tu kepada Kesedar, dosa tau.

Bila ada peluang berpilihan raya samada kecil atau besar, inilah masanya jentera penerangan parti memerintah nak ambil peluang buktikan keberkesanan sistem penyampaian.

Jangan kerana, kebanyakan agensi kerajaan bersikap mematuh pada 'goverment of the day' makanya parti pemerintah mengambil sikap menyerah.


Itu adalah satu sikap yang tidak betul dan menyakitkan.

Nak menang PRU 13 ke tak.?

Hampeh....Liverpool kalah lagi.!

Saturday, October 16, 2010

Rasid: RM1,500 Harga Cita-Cita Anwar Ke Putrajaya.


Difahamkan bila Rasid muncul di public dengan laporan polis menafikan keikhlasan SD round pertama, kem PKR sunyi senyap untuk menyanggah perbuatan Rasid. Tidak seperti ketika Rahimi comeback.....Anwar, Kak Wan anak beranak, Saifuddin dan barisan chi-bai peguam pro-PKR tak tahu kat mana lagi nak tutup lubang penipuan.

Selama ini rakyat Malaysia dimomokan dengan siri penipuan konspirasi apabila Saiful membuat laporan polis dan Anwar terkincit lari ke kedutaan Turki. Penipuan assinated Anwar dan spining ada 4 orang AP BN hendak terjun ke dalam kem PKR sampai hari ini langsung tak muncul.

Dalam dunia maya, nama Rasid sentiasa berlegar kewujudannya. Daripada penjara hingga dibawa masuk ke rumah Anwar, Rasid adalah entiti misteri untuk diperdebatkan. Ezam, pernah bercakap mengenai Rasid dan cakap-cakap Rasid antara 'santapan' nafsu songsang Anwar juga masih menjadi misteri.

Yang diketahui, Rasid dipertemukan dengan Anwar ketika di penjara, diarahkan untuk menjadi pembantu dan menjadi 'teman' pemuas nafsu pelik Anwar.

Rasid jelaskan Anwar mempunyai kecenderungan seksual yang pelik.

Kemunculan Rasid bersama skrip kebenaran benar-benar mengejutkan. Sudah terbukti, selama kehilangan Rasid dan Rahimi membuktikan Anwar sudah 'membeli' 2 orang saksi penting ini bagi menutup kerja jijiknya.

Rahimi tidak mendedahkan sebanyak mana bayaran diterima untuk menutup mulut tetapi Rasid mendedahkan gaji bulanannya adalah sebanyak RM1,500.

Selama hampir 3 tahun, Rasid hidup dengan RM1,500 sebulan daripada PKR. Anwar membayar harga itu demi cita-citanya ke Putrajaya. Murah dan cukup hina tindakan Anwar. Bukan kerana faktor KY Jelly Rasid disimpan kemas tetapi kerana sumbangan Rasid dalam memenuhi nafsu songsang Anwar yang sangat ditakuti bila dibicarakan di mahkamah.

Terbaca satu komen pembaca blog disini tentang seorang lelaki yang turut dikatakan Rasid dalam SDnya.
Ismail Harun atau Ismail Mat Rabi kini berumur lebih kurang 35 tahun adalah seorang penganggur yang diperkenalkan kepada Anwar Ibrahim oleh Sukma Darmawan.

Mereka bertiga dikatakan pernah melakukan seks/liwat bilik perpustakaan di rumah lama Anwar di Bukit Damansara dan juga di Tivolli Villa ketika Anwar jadi TPM. Ismail Harun dapat bayaran 200-300 ringgit setiap kali dipakai Anwar. Sukma tukang bayar.

Tak tahulah apakah mungkin Ismail ini pelacur lelaki atau tidak tetapi dia dikenali Sukma ketika sedang clubbing di kelab malam. Maklumat dalaman kata Anwar Ibrahim masih 'pakai' mamat ni selepas dia keluar dari penjara.

Kalau betul Ismail ini yang disebut oleh Rasid, terbongkar 1 lagi rahsia Anwar.

video di sini

http://www.youtube.com/watch?v=3AjwjzgdQOM
Tidak mustahil, jika dikatakan Kak Wan juga akan 'menentang arus' setelah tidak tahan dengan pendedahan demi pendedahan kegiatan jijik Anwar kepada umum.

Ini silapnya Anwar kerana tidak mematuhi seruan kerajaan.

Gunakanlah Kondom..!

Friday, October 15, 2010

Liwat Paksa Boleh Berlaku Tanpa Kekasaran

Ada pihak mempersoalkan di mana logik untuk lelaki berusia 61 tahun untuk mengguna kekasaran untuk meliwat pemuda berusia 23 tahun? Pastilah anak muda itu mengguna kekuatan untuk menendang dan melarikan diri. Kesian kecetekan pengetahuannya dalam kes-kes jenayah seksual.

Kes jenayah seksual boleh berlaku dalam keadaan menyerah tanpa kerelaan atas faktor-faktor psikologi. Ia termasuk rasa kepada pengaruh pemangsa, terlalu hormat kepada pemangsa sehingga tidak dapat menolak kehendak seks pemangsa, dan lain-lain cara yang banyak dibincangkan dalam makalah-makalah kajian saintifik criminology.

Undang-undang yang dipanggil sodomy law wujud di negara-negara barat dan sering berlaku dalam bentuk non-consensual. Kemungkinan yang berlaku antara Anwar dan Saiful adalah non consensual sodomy . Kami ulang balik, ia mungkin berlaku. Kes-kes liwat paksa banyak berlaku di kalangan paderi dan anak-anak muda di barat yang pernah menjadi skandal beberapa tahun lalu.

Senario yang mungkin berlaku adalah setelah dipaksa secara psikologi, Saiful menurut saja kehendak Anwar. KY Jelly dan dildo digunakan dan cara sodomi itu selamat tidak membawa kesakitan kepada mangsa. Kemungkinan besar tiada kesan kekerasan fizikal dapat ditemui.

Cabaran kepada pendakwa adalah untuk membuktikan. Jika tidak, ia bermakna ia adalah perhubungan seks sama jenis yang berupa suka sama suka. Bertambah lagi, ada laporan mengatakan ini bukan kali pertama Saiful telah diliwat.

Jika Saiful terkantoi juga dan spin psywar PKR yang mengatakan kesalahan meliwat adalah suka sama suka sudah tentu mengesahkan kecenderungan seksual Anwar.

Bagaimana bumi Malaysia ini mahu dipimpin oleh pemimpin homoseksual dan mengulangi sejarah kaum Luth yang dilaknati Allah.

Apa kata PAS?

Awani: Jom Lanyak Bar Council

Oleh sebab Bar Council dah jadi alat politik PKR dan anti Islam wajar sangat kita bagi peringatan pada depa supaya jangan jadi budak suruhan untuk jahanamkan maksud demokrasi negara ini.

Jangan dilupa, sikap kurang ajar Bar Council sebelum ini yang menyentuh hak privasi agama Islam, bincang Perlembangaan Baru, berat sebelah, partisan dan serang kredibiliti agensi kerajaan.

Perhimpunan menghantar nota bantahan terhadap Majlis Peguam (Bar Council) di hadapan Pejabat Bar Council, Kuala Lumpur hari ini selepas solat jumaat.

Tujuan

Membantah kegagalan Bar Council mengawal selia dan membenteras kegiatan ahli mereka yang menipu anak-anak guam dan melakukan kegiatan jenayah.

SEMUA DUJEMPUT HADIR.

Thursday, October 14, 2010

Betul Ker Rahimi Rela Hati Sign SD?


Membaca cerita dari blog Ketua AMK Kepala Batas bernama Amizudin Ahmat@Din Binjai macam kelakar dan rasa mahu mencarut dicelah telinga dia. Manusia ini pernah kecewa meroyan setelah gagal mendapat tender kuari. Baca blog dia dengan tagline * KUASA RAKYAT KUASA KERAMAT *Kalau Takut Dipukul Badai...Usah Berumah Di Tepi Pantai...poodaahh..!!

Bila Rahimi membuat laporan polis untuk nafi keikhlasan buat SD round pertama dulu, Din Binjai pantas tulih dalam blog menafikan Rahimi dipaksa turun tandatangan. Kiranya maksud Din Binjai, Rahimi rela hati sign SD.

Din Bulat Kepala Batas tulih macam nie:-
Untuk makluman semua, Rahimi dijaga dengan baik, beliau di benarkan berjumpa dengan sesiapa sahaja, menelefon siapa sahaja bahkan beliau pernah memperkenalkan kepada ibu dan bapa beliau bahawa 'inilah 2 orang abang (sharpshooter dan Zulkifli Ibrahim) yang jaga keselamatan beliau sepanjang di sini'
Malah pernah pada satu malam, Rahimi berkata dia nak tengok Euro final 2008? Kami bawa Rahimi ke Sri Pentas TV3 dalam ribuan manusia.
Ini akai budak AMK. Rahimi dijaga 5 hari 4 malam oleh 2 orang koboi ini. Masa kejadian itu, satu malaya kelam kabut. Anwar pun tanpa segan silu lari ke Kedutaan Turki kata ada orang nak assinated dia tapi sampai hari ini Anwar selamat, siap boleh pergi Gay Festival di Indonesia.

Kem PKR masa itu huru hara dengan repot polis Saiful.

Macam tidak logik pula dalam tempoh kelam kabut selama 5 hari boleh Rahimi berseronok tengok Euro 2008 di Damansara. Macam Hotel Quality dah tiada siaran TV.

Tengok statement bercanggah Azizah dan Sivarasah dalam sidang media pun dah tau kantoi. Sorang kata ada bersama meeting seorang kata kat rumah. Nak alih isu tunjuk gambar MMS Saiful kat pejabat Najib. Jangan lupa Din, Azizah tuh saksi alibi pertama Anwar tau.!

Sambung balik perasaan tak puas hati pada Din Bulat Kepala Batas:-
Sharpshooter melihat dengan mata dan kepala sendiri pengakuan Rahimi yang divideokan tanpa paksaan dan dengan kerelaannya sendiri. Latifah Koyah sebagai peguam bertanya beberapa soalan kepada Rahimi dan beliau menjawab tanpa skrip yang diberi dalam erti kata lain, Rahimi sendiri yang menceritakan dengan kerelaannya.
Yang Din tak tahu, ketika Rahimi dikurung bersama Latheefa Koya dan Saiful Izham masa ini yang Latheefa jadi singa betina 'mencuci' otak Rahimi dan memaksa dia turun tandatangan. Rasid di bilik sebelah dan giliran di tocher belum sampai lagi.

Wee Choo Keong pun dah sahkan yang si Rahimi gugup dan tidak selesa ketika sign SD dulu. Dia tahu Rahimi di paksa menipu untuk ubah sejarah moden negara.

Budak AMK yang syok sendiri ini mana dia tahu. Itu pun disuruh tengok video pengakuan Rahimi dan bukan dia yang jadi director pembohongan Anwar.

Padahal, Saifuddin dah plan nak selamatkan jubur Anwar.