Monday, October 18, 2010

Forum DAP Yang Akan Menjadi Medan Hasutan.


Minggu lepas DAP buat majlis makan malam di Seremban lebih tepat di DUN Bukit Kepayang. Majlis makan malam yang dianjurkan oleh DAP selalunya full haus. Letak pi babi panggang 5 ekor selalunya tak cukup. Majlis makan malam DAP all out dengan orang cina yang sentiasa menyokong agenda perkauman yang ditiup DAP.

Kehadiran yang ramai majlis begini selalunya dengan kedatangan hardcore DAP macam Father Guan Eng, Gobind 'kanggaroo' Singh dan Anthony Loke. Majlis diadakan malam selepas pada petangnya Najib umum Bajet 2011.

Seperti biasa, strategi yang selalu dipakai DAP ialah setiap apa dasar-dasar yang akan dilaksanakan kerajaan akan diolah di dalam majlis-majlis begini. Walaupun Najib umum harga perwarna rambut, minyak wangi dan macam-macam lagi barang niaga orang Cina turun, DAP terus kondem tak cukup tanah.

Bab depa nak kondem tak payah nak cerita, tak pernahnya elok pada depa. Kalau kata kerajaan bagi free medical treatment goverment hospital pun depa akan spin kerajaan akan rugi.

Agaknya, Kit Siang buat paperwork Bajet baru manis dan cantik mata memandang.

Apa yang bangsat dan pundek dengan depa, kisah Teoh Beng Hock dan 'suicide note' yang sedang dibicarakan lantang diperbahaskan dalam majlis ini. Paling tak beretika, Gobind 'kanggaroo' Singh, anak Karpal tunda.

Ini lawyer backup kerja jahat DAP yang paling bangsat bercerita. Tak tahu LLB dia cilok kat mana. Agaknya, tak habis mengaji macam si bapa.

Itu bukan ker prejudis.!

Itula, bila NGO Melayu serang pejabat Bar Council jumaat lepas depa spin tuduh rasis. Macam mana tak rasis kalau Bar Council sendiri berat sebelah dan partisan.

Dah tak boleh tahan nak mencarut nie....

Kalau majlis makan malam tak sembur semangat perkauman bukan DAP namanya. Diberitahu juga, pada 21hb Okt 2010, DAP akan anjur forum bertajuk “WHOSE SUICIDE NOTE? INJUSTICE FOR BENG HOCK WHAT SAY YOU MALAYSIANS?” di Chinese Hall Assembly, Negeri Sembilan. Yang dijangka akan hadir ialah Teoh Lee Lan, Wong Chin Huat, Haris Bak Kut Ibrahim dan Chong Eng.

Ini nak kategorikan apa.? prejudis, hasutan atau kebebasan bersuara?

5 comments:

Anonymous said...

Mereka (DAPigs) tidak akan berhenti menghasut dan menonjolkan kerasisan hinggalah dinasti dan clans bermaharajahlela.

Nasionalis1982 said...

mereka memang layak digelar DAPigs..
pedulilah.

whackthembugger said...

Apa lagi DAP nak buat, kesian, kes mereka untuk menuduh agensi kerajaan dah "kalah". Kes TBH tidak boleh digunakan lagi sebagai alat untuk menyala sentiment China dalam PR13 - DAP dan TBH dah telanjang bulat. Bukan tindakan DAP ini tidak menghormati peraturan mahkamah? Rakyat dah tahu muslihat DAP si pengkhiant bangsa Malaysia.

vinnan said...

Kalau 'DAPigs..' wujud jadi UMNOink pun wujud juga lah

Anonymous said...

DAP wujud dan kekal sebab menbawa agenda rasis..kalau tak rasis dah lama DAP melingkup..cumanya selama ni cina je yg sokong DAp tapi sekarang ramai melayu jadi bodoh sokong DAP yang rasis..bodoh nak mampusss...