Tuesday, October 05, 2010

Belia FELDA Balun Azmin


Belia FELDA Pun Balun Azmin

Majlis Belia Felda Malaysia (MBFM) mengutuk Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Azmin Ali yang menyifatkan bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad yang sedang menerima rawatan di Australia kini sebagai "pemimpin yang sedang tersungkur."

Presidennya Anuar Manap berkata kenyataan menghina oleh Azmin yang bakal bertanding jawatan Timbalan Presiden PKR pada pemilihan parti itu merupakan usaha terdesaknya untuk meraih sokongan.

"Janganlah terlalu mudah melabelkan pemimpin kita dan menghina hanya kerana ingin menang dalam perebutan jawatan dalam parti yang kita tahu sedang bergolak dan kacau bilau," katanya kepada Bernama hari ini.

Anuar berkata demikian sebagai mengulas kenyataan Azmin yang menyifatkan Dr Mahathir yang sedang menerima rawatan di Melbourne, Australia kerana jangkitan paru-paru sebagai "pemimpin yang sedang tersungkur".

Azmin membuat sindiran itu ketika berucap merasmikan mesyuarat agung tahunan PKR cabang Gombak semalam.

Ini harapan rakyat: Kalu setakat statement mengutuk Azmin tapi dalam hati masih ada sentimen tak puas hati pada kerajaan, baik tak payah nak buat-buat pandai.

Buatlah kempen kesedaran pada belia Felda satu Malaysia. Jelaskan pada depa betapa PKR dan pembangkang ini sangat bahaya dan meruntuhkan keharmonian negara.

2 comments:

ORANG BN said...

UNDI BELIA ADALAH "KILL KILLER" UNTUK BN...INI YANG BN TAK SEDAR.HALUSNYA UNDIAN BELIA.ADA PENSABOTAJ DARI BN.ORANG KITA JUGA ...ORANG MELAYU.SIAPAKAH DIA????ORANGNYA TAK LAIN TIDAK BUKAN ...NOR YAKOP.HARGA ROKOK NAIK ..HARGA ARAK NAIK ...RAMAI BELIA AKAN MEMPROTES SECARA SENYAP DI PR13.RAMAI BELIA YANG MEROKOK..
YANG MEROKOK ADALAH RATA2 KELAS BAWAHAN DAN MEDIUM.BAGI REMAJA MELAYU , SUKU DARI GAJI MEREKA DIHABIS MEMBELI ROKOK.BAGI REMAJA BANGSA LAIN ..ARAK ADALAH PENYUMBANG UTAMA...YANG UNTUNGNYA SYARIKAT ROKOK DAN PENYELUDUP ROKOK TANPA BAYAR CUKAI.UNTUNGNYA BERLIPAT KALI GANDA...BAGI PENGILANG ROKOK , CTH KELUARAN ROKOK SATU HARI 10000 BATANG.TETAPI JUMLAH YANG DIREKODKAN SERIBU BATANG.BAYARAN CUKAI YANG TIDAK DIBAYAR ADALAH 9000 BATANG,PADAHAL 9000 BATNAG HABIS DIJUAL.DAN KEMENTERIAN KESIHATAN MELIHAT KEPUTUSAN YANG KURANG PENGELUARAN ADALAH SATU TANDA ARAS YANG MAKIN KURANGNYA PEROKOK TETAPI HAKIKATNYA BERLAWANAN.INILAH YANG MENJADI BARAH BAGI BN..
ZAMAN DAHULU , ASKAR2 MEMBAWA TEMBAKAU UNTUK RAWATAN LUKA DALAMAN DAN LUARAN..SEBGAI UBAT PENAWAR.DATUK MOYANG KITA , SELEPAS MAKAN ..MEREKA MENGGOSOK GIGI DENGAN TEMBAKAU, ITU ADALAH UBAT BAGI USUS YANG MERAWAT LUKA DALAMAN USUS...UMUR MEREKA PANJANG.

CADANGAN ;HARGA TEMBAKAU TETAP SAMA DARI PENANAM TEMBAKAU ..BEKALKAN TEMBAKAU YANG BERMUTU DAN RENDAHKAN HARGA ROKOK DAN ARAK.JANGAN SAMPAI BELIA MENCARI ALTERNATIF LAIN UNTUK MENGGANTIKAN ROKOK.30 TAHUN LAGI MASALAH AKAN BERTAMBAH RUMIT...SEKARANG BANYAK ALTERNATIF LAIN YG BOLEH DIAMBIL OLEH BELIA..CTH SYABU.

DENGAN NAIKKKAN HARGA ROKOK..JENAYAH ROMPAK AKAN MENINGKAT..TAK PERCAYA TEBGOKLAH NANTI ....

ORANG BN

TOK GAJAH said...

KEPADA BELIA2 FELDA YANG BELAJAR DILUAR NEGARA YANG MANA ...MEREKA YANG BERTUDUNG DIANTI OLEH NEGARA YANG ANTI ISLAM..ISLAM PHOBIA.CTH DI US, PERANCIS , RUSIA DLL NEGARA...

ISLAM ADALAH MUDAH .. NO. SATU DALAM AL QURAN ADALAH WAJIB MEMPERTAHANKAN NYAWA DARI SEMUA ANCAMAN.SEANDAINYA BERTUDUNG MEMBAHAYAKAN NYAWA UNTUK MEMPELAJARI ILMU UNTUK DIBAWA BALIK KE MALAYSIA DAN MEREKA2 HIDUP DALAM KEADAAN TAKUT2.SAYA MENASIHATKAN MEREKA2 SUPAYA MEMBUKA TUDUNG TERSEBUT.IMANNYA TIDAK TERLETAK PADA TUDUNGNYA , IMANNYA TUHAN TENGOK PADA HATINYA.

SEANDAINYA YANG BERTUDUNG DIMALAYSIA PUN BERFIKIRAN NEGATIF SEDANGKAN HAKIKAT BERTUDUNG ADALAH MELINDUNGI KEPALA OTAK DARI BERFIKIRAN NEGATIF.RAMAI JUGA YANG MENJUMUDKAN KAUM IBU DENGAN MEMAKAI PAKAIAN NINJA SEPERTI PURDAH.SEJARAH AKIBAT DARI MENJUMUDKAN KAUM IBU ..BOLEH DI LIHAT DI AFGHANISTAN..IRAQ..PAKISTAN DLL.KAUM IBU DITINDAS..HANYA DIBENARKAN DUDUK DI RUMAH ...

TUTUP DULU RAMBUT BAWAH SECARA HAKIKATNYA...JAGA KEMALUAN SULIT ANDA.BANYAK HADIS PALSU YANG DIANTARANYA ...SEURAT RAMBUT DOSANYA 20000 TAHUN ..KENE SEKSA.ITU HADIS PALSU.

CADANGAN ;UNTUK KESELMATAN BELIA2 PEREMPUAN YANG SEDANG BELAJAR DI LUAR NEGARA .. JANGAN BERTUDUNG SEANDAINYA IA MEMBERHAYAKAN ANDA.PRAKTIK HAKIKAT BERTUDUNG ..ITU ADALAH SARANAN NABI KITA.SEMOGA IMAN ANDA TERLETAK PADA HATI BUKANNYA PADA RAMBUT.

TOK GAJAH