Monday, February 08, 2010

Rewind: Siri 1: 2 Keraguan Kononnya Ulangan 1998 & Ancaman Bunuh

Keraguan 1
Anwar kata kes liwat kali ini adalah ulangan tahun 1998. Betul ker?

1. Kes liwat Anwar kali ini nampak macam simple. Langsung tak komplikated. Ceritanya Mohd Saiful Bukhari, remaja berumur 22 tahun buat laporan polis mendakwa diliwat oleh Anwar. Itu saja tak sentuh isu lain. Tak mungkin diulang cerita bodoh macam cerita Hindustan yang boleh diulang-ulang dua tiga kali. Dah tu kenapa Anwar heboh timbulkan isu konspirasi, agenda politik, entah apa-apa lagi. Nasib baik bapa Saiful buat press statement desak Anwar beri kerjasama dengan polis beri DNA, kalau tidak habis ditipu kita bulat-bulat. Nampak sangatlah kes liwat ini tidak ada kena mengena dengan ulangan kes tahun 1998 politik ke dan sebagainya.

2. Dari satu segi, kata orang kalau tidak ada angin masakan pokok bergoyang. Kalau gentlemen jawab jelah dakwaan tu, tak payah ajak orang ramai-ramai yang tak tahu menahu hujung pangkal. Tipu Allah S.W.T boleh minta ampun direct bila-bila pun, tapi tipu manusia susah beb macam mana nak minta maaf. Berjuta orang terlibat.

Keraguan 2
Anwar kata nyawanya terancam kerana ada orang nak bunuh dia. Sebab itu dia cepat-cepat menyorok di kedutaan Turki. Betul ke?

3. Sejak dibebaskan dari penjara pada September 2004 sampai sekarang tak pernah sekalipun kita dengar nyawa dia diancam. Ke hulu ke hilir pagi petang siang malam melalak bagi ceramah satu Malaysia pegi tipu orang Melayu, Cina dn India, pergi oversea balik oversea pun ok je. Cerita tentang Anwar dapat ancaman bunuh timbul sebaik saja Saiful buat laporan polis. Kenapalah nak buat-buat tipu orang melalui SMS, kononnya dapat ancaman bunuh. Ingat Anwar beri SMS kepada orang kanannya kata beliau diancam bunuh. Pelik bin ajaib, Tengok.! Sampai sekarang tak ada satu laporan polis pun dibuat. Amende ye ancaman bunuh tuh. Anwar memang kuat berbohong. Yang kita tahu lepas bebas dari penjara, Anwar melalak tipu orang satu Malaya langsung tak timbul cerita nyawanya terancam.

4. Anwar pernah kata, dia tak mahu pakai baju kalis peluru yang dibekalkan polis. Sebab katanya, jika orang nak bunuh dia macam-macam cara boleh dibuat termasuk tembak kepala, atau gunakan bom atau sebagainya seperti yang berlaku di luar negara. Di luar negara biasa berlaku bunuh orang tembak kepala atau pakai bom macam kat Lebonan tapi di Malaysia “Yikleek”. So, tak perlulah Anwar reka-reka cerita. Itulah tanda-tanda orang takut dengan baying-bayang sendiri. Betul tak. Tapi yang paling pelik Duta Turki pun dah mengaku dengan kerajaan yang Anwar datang ke Turkey Embassy tanpa jemputan daripada mereka. Tak ke haram jadah penipu namanya.

GM: Keraguan demi keraguan akan GM utarakan di dalam beberapa siri mendatang. Ini kerana manusia munafik ini sudah terperangkap dengan drama yang diciptanya sendiri. Semoga kebenaran memihak kepada Saiful.

14 comments:

gotahlantun said...

BRO,

TU...LAH PASAL NUAR NIH!
PEMBONGNGAK TAK SUDAH2 DARI DULU SAMPAILAH NI...
PENCACAI PUN SATU HAL, MENELAN BULAT2 KATA2 NUAR...

APARAA!!!

wakdanial said...

bang nuar..bang nuar..awww..haha

Rahman,Ahchong,Muniandy said...

Bro, itulah alasan perogol yg berwajah homoseks.Perosak Bangsa dan Negara.

Saiful KONON said...

Salam,

Kita hanya boleh sedarkan org atas pagar saja, pencacai yg dh kritikal hati dah jd batu

satu hr nnt klu Malaysia jd mcm singapore baru nak menyesal...

harap2 jgn la.

zizOu21 said...

hehe.. aku dah lama terpk benda tu GM.. lepas kuar dr kdtaan turki tu, xpnh brg skali dia kata dia diancam lagi.. kalo btl la ada sesapa nak bnh dia, mmg dah lama innalillah la dia.. tp nampak sgt dia reka cita tu.. emmm... 1 lg, btl la kata SaifulKONON.. kalo da nama tu pencacai tua angkat najis nuar berahim al-juburi , mmg xleh nak nuetralkan otak dia dah.. da tepu.. huhu..

garamanis said...

SALAM SAHABAT,

CELAKANYA ANWAR ADALAH KERANA BELIAU BERJAYA MENANAM KEDALAM PEMIKIRAN PEMUJANYA KERAJAAN SEMUANYA SALAH DEPA SAJA YANG BETOI...

Parpu Kari said...

BRO, JAP LAGI AKU LINK KAN BLOG KAU YE BRO!

KASI PANAS SAMA ITU AL JUBURI WAL LIWATI

Anonymous said...

actually si nuar ni dah kepanasan sekarang, pelbagai usaha sinuar ni nak menunda bukan apa sengaja nak tunggu sampai 12 hb ni tentang semakan beliau samada berjaya atau tidak,matlamat sinuar senang je..gugur kes..pastu lagak macam sivaji the boss kalau menang, tapi saya pervaya Allah akan bersama dengan orang yg teranaya..

ISAC said...

Salam Ziarah,


Mohon Tuan publish kan blog kawan; http://bumiyang.blogspot.com di blog tuan

Anonymous said...

Saudara Garam;

Minta link blog aku ni http://aimarrasul.blogspot.com

[::breakthesilence]

Anonymous said...

aku rasa anwar ini dajjal yg orang cakapkan tula, sebab bendera dia logo mata satu....

Anonymous said...

aku pun setuju,mmg nuar ni dajal la..kan dulu mata dia lebam sebelah,hehehe..lagi pun apa2 yg dia dok kata ler ni memang nuar ni la pelakunya dulu,,Rasuah??konspirasi??peliwat??kalimah Allah??sekarang Pasal Yahudi plk...jual bangsa tak yah kira lah.tu la pasai pencacai merba yg dok sokong dia ni apa cite??dia org ni mmg pokek kan telinga dan butakn mata ka??Nape ah GAjah di depan mata tak nampak pulak ISRAELNYA!!!Maaflah dulunya aku tersalah sokong gak..aku hrp pencacai2 yg lain sedarlah sebelum negara tergadai,bangsa terjual dan negara diboneka kan,,SEDARLAH..HIDUP PERKASA


bacokbugis

Anonymous said...

YANG AKU PELIKNYA ORANG2 PAS YANG AKU JUMPA CUKUP BELA ANALWAR CELAKA NI, AKU HERANLA DEPA NI BETUL2 DI TIPU OLEH ANALWAR JAHANAM, DAN PAS PULA KALU ADA KEPENTINGAN UNTUK POLITIK MEREKA SEMUA HALAL, INILAH MANUSIA YANG MELINGKUPKAN ISLAM PARTI ISLAM CELAKA PAS, KENERAKALAH NIK AZIZ DAN HADI AWANG KERANA BERSUBAHAT DENGAN ORANG2 JAHAT SEPERTI ANALWAR ALJUBURI.

Abdul Razak said...

kagum ngan kekuatan tenaga anuar ibrahim.... saiful yang muda belia... gagah lagi... tidak dapat mengelak dari diperkosa(liwat) oleh anuar ibrahim...