Friday, May 08, 2009

DAP Memang Bijak Tapi PAS Juga Yang Dungu.

Cuba lihat yang bersongkok itu daripada mana, PKR tapi PAS dimana.? PAS hanya dipadang-padang bola menjerit berceramah dan mencaci hamun adalah tugasan mereka. Hebat bukan..!

" We stand for eqal treatment. There should no doublestandard. We can't undestand why a man can have 4 wives. Why should there be this type of double standard? i am not encouraging men to have 4 wives or woman to nhave 4 husbands but why should there be a double standar of this kind of perception? It is okay for men to have more, but not for women?


Ini adalah ucapan Lim Guan Eng, Khalifah Umar Al-Khattab mazhab PAS. Hebat dan bijak Lim Guan Eng tidak seperti pemimpin PAS yang mengangguk sepanjang masa kerana tidak tahu dak tidak cerdik. GM tidak salahkan Lim Guan Eng dan DAP. Mereka memang hebat dan bijak Cuma PAS sahaja yang buta hati dan sejarah kerana mahukan sokongan semata-mata habis semua digadainya.


Aduyai..lemah lutut bila dengar berita yang disampaikan hari ini. Malu benar GM. Kalu GM dah lama GM tinggalkan terus. Tapi apa nak dipelikkan PAS memang begitu, mereka memang selalu diperlekehkan, diperbodohkan dan diketawakan oleh rakan sebantal.


GM marah pun ada, geram lagi bertambah. DAP dah memang sifatnya begitu. Samseng, takbur tetapi bijak. Dulu orang dah tanya kat PAS, seriuskah bersahabat dengan kafir DAP.? Katanya lebih baik berkawan dengan DAP daripada berkawan dengan UMNO. DAP lebih memahami Islam.


Itu kata Nik Aziz, ulama tersohor dalam kalangan PAS. Islam Malaysia belum iktiraf kemahsyurannya. Arwah Ustaz Fadhli Noor lebih bagus daripada Nik Aziz sebab itu Allah lebih sayangkannya dengan menjemputnya pulang sebelum arwah terbabas lebih teruk dalam PAS.


Nak buat macam mana PAS selalu sangat dibuli rakan sepermainan, Menangguk sepanjang masa PAS. Jika tidak, alamatnya ceramah-ceramah PAS kosonglah tanpa sokongan pendengar.


Rakyat Mengkuang kita tersepit diantara dua. PKR bersahabat dengan DAP dan membuli PAS tetapi UMNO mengawal BN dengan berhemah dan bijak mentadbir negara ini dengan pengalaman yang hebat belaka. Dimanakah pilihan kita...Parti yang membuli atau di buli.? atau parti yang berpengalaman dan berdominan.?


Pilihan kita pada 31 Mei 09, ayuh tolak Pakatan demi kesucian Islam dan bangsa.


http://pi5au.blogspot.com/2009/05/pas-dapkhalifah-umar-menghina-islamlim.html

http://waadat.blogspot.com/2009/05/perjuangan-nik-abduh_08.html

http://warisan2057.blogspot.com/2009/05/dun-perak-akhirnya-rakyat-menang.html

9 comments:

saiful konon said...

Seperti yang ku katakan dulu,

DAP pakai cawat besi,

pas masih pakai sarung tak pakai tiub,

depa tak perasan anwar dok usha dari belakang :*

Anonymous said...

Hallo...garam..
Sepatutnya tajuk dia camni..MCA dan MIC yang bijak,UMNO yang dungu...Dah terserlah kedungungan umno ni selama 60 tahun diperlembukan oleh puak2 tu...
Hi hi hi...woi..garambelacan,dulu dok marah sbb keling jadi speker kat perak,sekarang ni yg dilantik tu melayu ke...kaki putarbelit umno ni..

garamanis said...

HUA..HUA..HUA..

ANON MARAH NAMPAK..

HUA..HUA..HUA..

BILA MASA PULAK DOK MARAH SPEAKER DARI KAUM INDIA NIE..SPEAKER BN TUH BUKAN ADUN BRO..TAMAKNYA SIVA ADUN DIA REMBAT SPEAKER PUN DIA SEBAT...

HE..HE..HE..

Junah said...

Salam,

Nak minta gambar tu boleh.

Anon 08 may 2009 jilat puki DAP!

Senjaliza said...

Khas untuk semua terutama ANON 08.
Ingatlah firman Allah Taala:يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا بِطَانَةً مِنْ دُونِكُمْ لَا يَأْلُونَكُمْ خَبَالًا وَدُّوا مَا عَنِتُّمْ قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاءُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ وَمَا تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ قَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الْآيَاتِ إِنْ كُنْتُمْ تَعْقِلُونَ (118) هَا أَنْتُمْ أُولَاءِ تُحِبُّونَهُمْ وَلَا يُحِبُّونَكُمْ وَتُؤْمِنُونَ بِالْكِتَابِ كُلِّهِ وَإِذَا لَقُوكُمْ قَالُوا آمَنَّا وَإِذَا خَلَوْا عَضُّوا عَلَيْكُمُ الْأَنَامِلَ مِنَ الْغَيْظِ قُلْ مُوتُوا بِغَيْظِكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِذَاتِ الصُّدُورِ (119)Maksudnya: “Wahai orang-orang yang beriman! janganlah kamu mengambil orang-orang yang bukan dari kalangan kamu menjadi “orang dalam” (yang dipercayai). mereka tidak akan berhenti-henti berusaha mendatangkan bencana kepada kamu. mereka sukakan apa yang menyusahkan kamu. telahpun nyata (tanda) kebencian mereka pada pertuturan mulutnya, dan apa yang disembunyikan oleh hati mereka lebih besar lagi. Sesungguhnya telah Kami jelaskan kepada kamu keterangan-keterangan itu jika kamu (mahu) memahaminya. Awaslah! kamu ini adalah orang-orang (yang melanggar larangan), kamu sahajalah yang suka (dan percayakan mereka, sedang mereka tidak suka kepada kamu. kamu juga beriman kepada Segala Kitab Allah (sedang mereka tidak beriman kepada Al-Quran). dan apabila mereka bertemu dengan kamu mereka berkata: “Kami beriman”, tetapi apabila mereka berkumpul sesama sendiri, mereka menggigit hujung jari kerana geram marah (kepada kamu), Katakanlah (Wahai Muhammad): “Matilah kamu Dengan kemarahan kamu itu”. Sesungguhnya Allah sentiasa mengetahui akan Segala (isi hati) yang ada di dalam dada.” [Ali Imran: 118 & 119].

reek said...

Bodoh punya melayu babi……….

Baik balik ke tanah melayu la. We are natives of Sabah and Sarawak land - buat apa kamu punya orang datang sini menjajah kita oh?

Kita tak suka kamu orang datang sini mengorek sumber petroleum tanah kita - this Sabah and Sarawak land not belongs to your malays.

Get out from Sabah and Sarawak la!

Bodoh melayu babi!

coolooc said...

The malay pig have drawn up a plan to displace all non-malays. They are discriminating against all non-malays. More and more non-malays are leaving.

You know why he/she need to leave……….? It is all because of those idiots who voted for the pig government to chase those talents out of this country.

This scenario would stay.

They would prefer to remain backward, so long as they are in control over you and me. I think they enjoy seeing non-malays 'begging' all the time.

Even though they are left far behind Korea, Taiwan and now Thailand is coming up strong. To them these are not competitors. In their narrow mind, the 'enemies' are local non-malays. Must suppress, by all means.

All malay pig are programmed to be promoted much faster ahead of non-malays the moment they join University Malaya. Soon University Malaya will be 'dominated' by malay pig and the ranking will slip further.

Most of the malay pig in Malaysia cannot think clearly, their mind and thinking are clouded by such things as comfort zone, frog-in-a-well syndrome, ignorance, racial pride, stubbornness, etc.

vesewe said...

F***k Muslims and all malay pig in Malaysia.

I feel ashamed to call myself a Malaysian nowadays because you malay pig are making us losing our pride day by day by corrupting the once dignified image of this country, you know Malaysia is now a laughing stock among the non-Muslim countries in the world!

People despise this country still protecting the lame lot and not doing anything to improve the deteriorating situation, still practising double standards among its own people, still expelling the non-malay genius to other countries, still depriving the rights and benefits of other races to its own race, still criticize and blame the Chinese for their minority poverty.

Hey, what is wrong with you malay pig? Haven't you fed yourself enough with the loots yet? Still want more? What a worthless thieves bunch!

You malay pig are worse than a maggot. We need a leader not a faggot to rule this country. Get lost you freak!

For all the bad things you stupid melayu babi say about the Chinese, when you are in trouble and big shit, what do you do?

You come crawling back on your knees to the Chinaman to help you, because you can't trust all your malay pig who are sodomy rapists, incest culprits, drug addicts.

Without the Chinese, you malay pig will still live on trees, swinging from tree to tree like monkeys, or forages on the ground by your 4 legs to eat all the shit.

You malay pig are a truly ungrateful lot - the minute all the Chinese leave Bolehland - you malay pig will collapse into the sea and die - that is your destiny!

I think the problem of malay pig race is their culture - it is in born in their gene - nowhere in the world that you will see affirmative action is focusing on the majority because it is always the minority that need the protection.

Worst, the minority in Malaysia has been systematically marginalized just to suppress them of their growth.

Let the malay pig make Malaysia the most corrupted place to live in and see what happened in 2020? I guess malay pig will go back to Indonesia as Malaysia don't belong to them, they are also immigrants from Sumatra, Sulawesi, Jawa, etc.

Please get it into your pea-sized otak udang plastered with layers and layers of tahi babi encased in your kepala kayu that Malaysia belong to the Orang Asli who are the true bumis of the country.

Niffy pellmell malay pig are in fact pendatang haram who swam across the Melaka Strait illegally from Sumatra. They should be caught, given severe caning and deported back to their pig sties in Sumatra.

apa cer said...

garam manis..

dap memang anti melayu..tak kira depa dapat untung terus atau untung sebagi agen depa tetap ada agenda depa sendiri... depa nie tak akan berhenti selagi malaysia ini jadi singapura...masa tu melayu liberal yg suka sangat ampu dap nie pun kena cucuk idung ikut aje la apa aje dap cakap..termasuk la pas ...pas ulama pun tak boleh cakap apa...so depa ikut konsep darurat so bantah dlm hati aje...nak wat camna..masa tu melayu tak leh cakap apa-apa....