Monday, March 29, 2010

Nik Aziz Dah Pecahkan Rekod Tun M, Kini Rekod Samy Vellu Dalam Sasaran


Ini adalah kenyataan rasmi Nik Aziz:-
Namun saya anggapkan ia sebagai ketentuan Allah Subhanahuwataala kerana kemampuan saya untuk menjalankan tugas ini amat bergantung kepada masa dan keupayaan serta keadaan kesihatan saya. Bahkan pada pagi ini pun, saya baru saja menghadiri sesi pemeriksaan doktor di Hospital Sains malaysia (HUSM) Kubang Kerian.
Nik Aziz sudah jelaskan kalau dia tidak berkemampuan pimpin PAS adalah kerana keuzuran yang terpaksa berulang alik ke hospital. Kalau pun meeting berlangsung di KL, Nik Aziz terpaksa pikir dua kali untuk datang sebab perjalanan yang jauh. laratkah Nik Aziz.!

Sesi ini, kali ke 23 tahun Nik Aziz pimpin PAS. Tun Mahathir lepas hand over dengan Pak Lah adalah ketika 22 tahun Tun Mahathir jadi Presiden UMNO. Lebih setahun Nik Aziz mendahului. Semasa zaman Tun, PAS menyampah sebab Tun M pegang lama sangat jawatan PM. Orang kata Tun M dah nyanyuk, diktator, kuku besi atau authorian.

Jika Nik Aziz pegang sampai tahun 2015 dan lepas tuh hand over dengan pemimpin lain maka hampir 30 tahun Nik Aziz jadi mursyidul am. Entah sempat entah tidak Nik Aziz nak perbaharui rekod Samy Vellu. Sudah jadi perkara biasa pemimpin-pemimpin politik di Asia pegang jawatan lelama. Tengok Lee Kuan Yew, Soharto, Marcos dan Tun M.

Tapi yang pasti, orang PAS takkan menyampah walaupun dulu depa semua menyampah dengan Tun M pasal 22 tahun jadi PM dan Presiden UMNO. Malaysian Guiness Book of Records boleh standby sijil dan frame untuk Nik Aziz.

5 comments:

YANG GAMBI said...

Salam Tokey, taniahlah ulama jutawan dari Kelantan mengekalkan jawatan....

Junah said...

salam,

Xpa, tok guru pondok pun dh benci dia, lg senang BN nk mng pru13 nnt.

pencucuhapi said...

takdelah..die nak wat rekod.."PEMIMPIN PALING LAMA MEMEGANG TAMPUK PEMERINTAHAN KELANTAN"..

A S A M said...

salam sahabatku tokey garam..si tua terejal ni seboleh-boleh nak pegang title murshitdul am ni sampai abis nafas..yang memilih dorang ni pulak memang dah kene mandrem..so no point of choosing someone else..bagi dorang makan teringat tok guru, minum ingat tok guru, tido pun ingat tok guru..macam iklan coca cola...brrrrrrrrrrrrrrr

Anonymous said...

bior tuk guru tajaan ni hanyut dengan labu2nya.

ntah ape lagi petua yg dikeluarkan lepas ni..... mungkin ape2 je yg nak dia cakapkan.

tapi satu aku nak suruh ornag UMNO kelantan buat iaitu DOAKANLAH BALA buat pemimpin Kelantan yang tak berfungsi ....

susahkan rakyat.
longkang tak de
sampah sarap tak terurus busuuuuk..
banjir setiap tahun.
jalan raya teruuuuuk. lobang sana lobang sini, ..mungkin dia ornag minat lobang bentuk bulat ni sebab itulah tanda jalan rayapun minat kat Pas.

pemimpin kaya raye.rakyat masih susah papa kedana.....
sampai pemimpin boleh kawain banyak....

takpe.. sedapkan batang dia je.

ituleh keje wakil rakyat Pas di Kelantan.

Aku dah tak larat lagi nak sokong puak2 ni. sblm ini aku sokong Pas 100 pratus tapi PRU13 ni aku runtuhkan semunya.

apa sialnya duk jadi wakil rakyat. anak2 skolah misksin tak dibantu..sampai yg wakil rakyat impot ni. ceramah je banyak duduk di kawasan tak reti.

tengok le pemimpin Pas semuanya kaya raya. kreta dua tiga buah.nak singah kedai kopi dikatakan ana puasalah..... takut abis duit...

tapi rakyat kelate ning bengong sikit. masa susah pegile mintak kat UMNO tapi bile senang dia pangkah Parti Ajaran Sesat.

Natile PRU 13 nanti dia tak dapat satu sen pun, Aku nak kerjakan mereka, biaor dia rase......