Saturday, March 06, 2010

Edisi Munajat: Solat Hajat Di Kulim

Hari cuti terpaksa juga kangkang depan laptop tulis pasal 1 YB yang baru direjek oleh parti. Zul Kulim dah komfom kena tendang. Cuti-cuti ini nak tulis dengan lebih santai dan ringan-ringan tak mau berat-berat pasal dapat satu e-mail dari budak-budak PAS yang berbulu dengan artikel Ahmad Awang dan Mahfuz yang ditulis dalam blog ini. Klik sini dan sini

Kah..kah..kah..nak saman garamanis.

Ulang sekali lagi..depa nak saman blog nie. Memang tradis, dari Mahfuz 'mangkok' Omaq sampai anak-anak buah. Semua jenis tak tahan telinga.

Cerita hari ini Zul Kulim dah kena tendang. Lepaih nie bunyi pula oghang-oghang Kulim minta kosongkan kerusi. Hancus..Kulim tang mana yang 100% PKR.? Tolong habaq kat sini. TG,15 tahun duduk Kulim. Sekolah Rendah Sri Kulim, masuk seluaq hijau TG Sekolah Menengah Badlishah, Jalan Kelang Lama. Habis tunggu SPM, kerja kantin Intel High Tech Kulim. Restoren Pokok Manggis tempat TG cerna ilmu politik dengan geng Jln Bukit Alwi.

PKR menang dulu pun nasib.

Seluruh ceruk Kulim dalam kepala. Sebelum PRU 2008, Kulim milik BN tapi lepaih tuh letak calon salah, semua tolak Pak Lah, Kulim pun bungkuih. Okay pendek cerita, lepaih nie atau masuk saja hari isnin nanti musti keluaq busuk cerita YB nie. Habis diungkit semua oghang dalam PKR. Blogger-blogger pailang PAS pasti rancak putaq cerita Zul Kulim.

Tapi jeng..jeng..jeng..depa musti putaq cerita pasal motor virago milik Zul Kulim. Musti ada yang kata menang lucky draw masa Minat Supermarket buka mula-mula dulu.

Ha..ha..ha..jaga-jaga Zul lepaih malam nie Ahmad Awang nak buat solat hajat kat Kulim pulak.

12 comments:

Anonymous said...

Harap Awang Pundek buat solat hajat pada orang many nak memperjuangkan Islam. Buat solat 7 hari 7 malam non stop-silap hari bulan pas tu Awang Pundek buat solat tolak bala plak ahaks ahaks ( 77 kali )

Anonymous said...

dia nak kena pecat itu lebih bermaruah daripada keluar lompat parti

Anonymous said...

bro...apa cerita selangor leading kedah 2-0 ni??hahahahha

Anonymous said...

Kedah lani main macam pundek,macam mana nak menang...

Anonymous said...

Lepas ni zul kena sumpah oleh ahmad awang tu dengan solat hajat 7 hari 7 malam...jaga kamu...

Anonymous said...

kedah ke selangor aku pedulik hapa..dua-dua main cam taik..coach pun bodoh dapat pula management dari pkr memang hancur

Anonymous said...

kedah kena sudah....hahahaha...puas hati aku...selangor the true warrior..

Hashim said...

Rahsia YB Zul Nordin akhir terbongkar......berminat sila klik disini

Anonymous said...

zul kulim xperlu risau, org kulim semua tau mane btul mane salah skang...org2 kulim semua da rmi yg berpendidikan....xusah risau...terus je wat keje...

Anonymous said...

Kita tunggu bila PAS akan buat solat hajat untuk kes liwat pujaan mereka Anwar Ibrahim yang hari itu dibatalkan.

Buat jangan tak buat sebab dulu dah janji. Kalau tak tunai janji, nampaknya Munafik, lebih teruk dari orang Kafir.

Dulu kata Tok Guru yang patut jadi Tok Imamnya.

hanizam said...

tu semua alasan puak-puak terdesak...biarkan mereka dengan alasan bodoh mereka...kita tengok je wayang tahun 2010...

lantaklah nak jadi ape pun, PKR pasti lingkup...

tokey, kalau malaun-malaun tu nak saman, lawan je..dah memang betul, masih lagi nak pertahan yang salah...

taipingcentral said...

YB Zul menjadi duri dalam daging kepada Pkr. Ahli-ahli bukan Islam dan islam moderate dalam kem Anwar sudah lama tidak sehaluan dengan beliau.

Zul pernah mencabar Sivarasa untuk meletakkan jawatan dalam tempoh 24 jam dan bertanding menentangnya bagi menentukan apakah tindakan beliau (Zulkifli) untuk mempertahan dan memperjuangkan hak-hak orang Islam dan Melayu tidak relevan dalam perjuangan PKR.

Bagi mereka yang bukan Islam, inilah masanya mereka menunggengkan Islam.. Permulaannyer zulifli..

marilah bersama UMNO yang pastinya perjuangan Islam sejati....