Thursday, May 13, 2010

Sibu: DAP Berjanji Macam Nak Mengorat Anak Dara.

Antara manifesto DAP yang dilancarkan pada isnin lepaih adalah untuk menyelesaikan masalah banjir dalam tempoh 2 tahun. Ini semua kes kelam kabut dan tak study betul-betul masa taip di Microsoft Word untuk buat manifesto.

BN buat manifesto depa pun bersemangat buat tapi macam biasa depa mesti tertinggal keretapi. Cuba zoom gambaq kat bawah (yang line merah tuh). Bukankah projek tebatan banjir sudah dilaksanakan kerajaan sejak tahun lepaih lagi. Apa yang DAP nak janji.? mungkin maksud DAP, lepaih 2 tahun jadi pemerintah baru nak setelkan masalah banjir. Kita kena berfikiran jauh sikit.


Pusing balik, dulu PRU 2008 pun DAP dah bagi janji untuk selamatkan Kampung Buah Pala tapi lepaih dah menang Kalifah Guan Eng pun dapat menginap di Komtar, Kg Buah Pala pun dijual. Penduduk merayu kat Guan Eng tapi apa yang dia buat, DAP boleh hantar samseng pukul penduduk Kg Buah Pala.

Ini semua ajaran Anwar Ibrahim. Berjanji memang sedap macam berjanji mengorat anak dara lepaih dah beromen buang macam sampah. Nak baca lagi janji manis DAP boleh klik kat sini

2 comments:

Anonymous said...

kahkahakah
dah sedap beromen buang macam sampah. tepat ke muka lim kit siang

UMNO Murtad said...
This comment has been removed by a blog administrator.