Thursday, May 20, 2010

Khalid Bagi Tanah, Orang Selangor Takkan Diam Saja.

Benda ni dah pun berlaku, macam yang ditulis oleh Selangor Daily
Terkejut babi? jangan terkejut tapi inilah yang terjadi kepada orang Melayu di bawah Khalid al gagapi. Baru-baru ini ketika turun di Sekinchan, Khalid Gagap, atas nasihat Lim Sue Lim Komunis, mengumumkan penduduk Cina di Sekinchan yang mendapat tawaran tanah kerajaan negeri hanya perlu membayar premium RM 1 sekaki. Kebanyakannya menerima 4000 kaki persegi. Ini bermakna mereka hanya perlu bayar RM 4000.
Manakala surat tawaran kepada orang Melayu di Sekinchan di kawasan berhampiran kena bayar RM 10 sekaki. Bagi keluasan yang sama iaitu 4000 kaki persegi, orang Melayu kena bayar RM 40 ribu.
Inilah daulah Islamiah Pas al carlsberg. Inilah keadilan dan sama rata perjuangan parti "Allah beranak pinak" ciptaan Khalid Gereja. Nauzubillah. Kumpulan ini lagi sesat daripada gerakan Ibrahim Libya 20 tahun lalu.
Sapa-sapa yang dah baca tak payah nak buat-buat terkejut geleng-geleng kepala. Orang Melayu Sekinchan yang dulu berbangga sembang kedai kopi bagi undi kat DAP, aku nak cakap padan muka kat hangpa. Inilah hasilnya bila dapat MB boneka.

Nak buat demo bantah..! buang masa dan tenaga hangpa. DAP akan sepak bontot Khalid suruh duduk diam-diam. Alasan saiko yang akan dijual di ceramah-ceramah, jika BN boleh bagi sekolah Cina peruntukkan bagai...depa pun boleh buat bagi tanah. Hangpa nak melawan macam mana.

Pikiaq habis, setakat budak Bakri dia langgaq macam anak ayam, hangpa senyap nie nak bantah pasal tanah. UMNO yang ada 20 ADUN pun tak boleh nak buat apa. Semua malu alah nak bertindak takut depa korek lagi rahsia hangpa yang songlap banyak harta. Boleh jalan daa..

Maaf cakap kasar sikit. Padan muka orang melayu Selangor. Nak marah kat aku. Kirim salam. Lain kali punya election hangpa dah tau nak buat apa.

2 comments:

HANG JEBAT said...

PARTI ISLAM MELAYU ©®™

PARTI MELAYU ISLAM SEBUAH BLOG YANG AKAN MEMPERJUANGAN HAK ORANG ISLAM KHUSUNYA MELAYU. DISAMPING MEMBERI PANDANGAN DAN TEGURAN KEPA AHLI-AHLI POLITIK DAN PARTI-PARTI DEMI MENJAMIN PERSAUDARAAN MELAYU SENTIASA TERJALIN ©®™

http://parti-islam-melayu.blogspot.com/

Anonymous said...

PAS parti bodoh sombong. Ahlinya terdiri daripada orang orang yang amat jumud...tak dapat membeza daging lembu dan daging babi. Ahli PAS kata daging babi halal...macam ni ???