Thursday, September 17, 2009

Nizar Anwar Attarturk..! Korang Memang Tak Kreatif

Kalau Najib tak mulakan pasti MB dan CM Pakatan tak terfikir nak buat. Bila Najib dah bagi barulah terhegeh-hegeh nak tunjuk kononnya hangpa pun prihatin. 3 negeri yang diperintah kepimpinan pakatan mula memberi imbuhan sempena hari raya mengambil pendekatan yang sama dengan tindakan Najib menghulurkan salam prihatin kepada rakyat. Rujuk

Dalam hal ini rakyat juga yang untung. Terima kasih diucapkan kepada semua. Tindakan depa ni menggambarkan bahawa sememangnya pakatan rakyat tidak peka dan tidak kreatif untuk membela nasib rakyat. Kepakaran depa hanyalah mengkritik, membangkang, berbaring atas jalan dan menyalahkan orang lain.

Sebelum ini Ustaz Lim GE pernah membangkitkan kegusaran terhadap populariti Najib dalam mengurus tadbir negara. Dengan langkah pelbagai tindakan yang mensasarkan kepada keprihatinan rakyat Najib cuba sedaya upaya memberi yang terbaik bersama barisan kabinet yang dilantik.
Mungkin disebabkan inilah kepimpinan 3 negeri cuba meniru dan mengadaptasi langkah dan cara kepimpinan Najib demi mengekalkan sokongan supaya rakyat tidak beralih kepada pendekatan Najib.

Tokey - Rakyat sepatutnya bijak menilai kepimpinan pakatan yang tidak mampu mengurus tadbir negeri sendiri sehingga terpaksa menyalahkan orang lain demi menutup pekung sendiri.

Tokey - Kerajaan ada juga yang tak betul tetapi sekurang-kurangnya depa tidak hipokrit jika dibandingkan dengan kepimpinan Selangor dan Penang menangani masalah sendiri.

"Sama Rata, Sama Rasa Depan Belakang Sama Saja"

9 comments:

hanizam said...

pandangan aku, menyusahkan staff state untuk uruskan perbelanjaan..bukan ape, dah dapat rm500 sederap, mesti joli katak masa balik kampung...habis tu, bila hujung tahun, nganga maner gak cari lubang untuk cover anak sekolah....

bukan ke elok kalau bagi separuh dulu...banyak @ sikit, itu bukan persoalannya...kira ok le dapat dari tiada langsung...pada aku, memang bagus sangat kerajaan bagi separuh dulu...

che_wan said...

Salam bro..., pemimpin2 pakatan reput ni mana reti mentadbir negeri. Tu pun ada hati nak "rampas" negara.

Depa ni berlakon pandai laa.

Anonymous said...

yang dpt orang melayu gak bonus tu..korang tak dpt boleh la korang komplen..nak di abiskan ke ape ke hak depa..duit depa..tau la depa uruskan belanjawan depa..klau bg sekali kan senang kerani buat keje..

det said...

malang sungguh rakyat negeri yang di pakatan haram dapat mb dan cm bangang tahap dewa...

jiwakita said...

salam....

Bukan mudah nak kawal perbelanjaan
kerajaan dibandingkan dengan si penerimanya...sebab tulah kerajaan
pusat bagi dua kali..kalau nak kira
kerajaan nak popular boleh sahaja
bagi sekaligus dan bukan takat rm500 jer boleh bagi,lebih dari tupun boleh....

Kerajaan negeri pembangkang tu nak popular
jer bagi sekaligus...akibatnya boleh diagak kakitangannya duit habis gak...
kerajaan negeri tengoklah hujung tahun ni....pasti tak dapat bagi bonus dua kali ganda dari apa kerajaan pusat dapat bagi...merenggeklah mereka
macamana nak belanja anak sekolah....

Pekerja swasta nie lainlah..takde bonus raya tapi dapat gaji awal dah kira bersyukur dibandingkan dengan pekerja
kerajaan segelintir masih merungut
walaupun dapat gaji dan bonus..tak berterimakasih langsung!walau gaji besar
dan pasangan kerja kerajaan jugak...

****aku tahulah..hari2 berurusan dgn orang gomen nie..

YANG GAMBI said...

Salam, bagi mereka yang jumud pemikiran sahaja yang terus menyokong 'pakatan rompak' ini.

Selamat Hari Raya, maaf zahir batin.

hanizam said...

biarkan kerani gaji buat kerja 2 kali, bukan dia sorang yang buat...1 department yang uruskan...ko ni tulis macam ko ke yang uruskan gaji state...ho..ho..

patutlah, ko malas ye nak buat kerja 2 kali..kalau macam tu, nampak sangat kakitangan state malas & culas buat kerja...

korang yang lain setuju tak, kalau aku cakap, kakitangan state yang ditadbir PR moral dorang "down", kadang tu "lembu" macam kepimpinan negeri....

ko tengoklah akhir tahun, mau kakitangan state pening kepala nak uruskan pasal persekolahan anak...koman-koman, rm250 tu untuk kelengkapan sekolah, banyak gak yang dapat...

TokeyGaram said...

SALAM SAHABAT,

KERAJAAN ADA JUGA BUAT YANG CELAKA YANG TAK BETUL MENYAKITKAN HATI RAKYAT.. ITU BIASA, KERAJAAN MANA DI DUNIA INI YANG PERFECT TANPA ADA MASALAH.

TAPI CUBA PERHATI KERAJAAN PAKATAN TERUTAMANYA PAS, BILA DITEGUR MELENTING KATA KITA DENGKI DENGAN DEPA..

KEPALA BUTOH DEPA..! TEGUR UNTUK KEBAIKAN BUKAN NAK DENGKI DGN HANGPA...

TAIPINGMALI (TM) said...

Guru agama KAFA Penang dapat 50 ringgit sahaja......ho ho ho