Monday, June 28, 2010

Bila Anwar Buka Mulut Satu Haram Pun Tak Boleh Pakai.!


He..he..he..

Boleh ker cakap Anwar Ibrahim ini diterima pakai?. Dia cukup pakar dalam hal kelentong dan obses delay mendelay selain bikin gempar tapi satu habuk pun takda. Dah banyak contoh dah Anwar Ibrahim nie jadi munafik dan fasik pada negara.

Tiada Ahli Parlimen Cuba Guling Khalid
Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim menafikan dakwaan pihak tertentu bahawa terdapat beberapa ahli parlimen parti itu cuba menggulingkan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim kerana tidak berpuas hati dengan cara pentadbirannya.

Beliau berkata, perkara tersebut langsung tidak dimaklumkan kepada beliau untuk dibincangkan di peringkat tertinggi parti.

"Kedudukan menteri besar memang tak berbangkt. Saya ikuti juga dalam media dan blog tapi saya tidak tahu mengenai perkara ini. Kalau betul-betul ada, takkanlah tidak dibawa kepada saya.

"Tan Sri Khalid terlalu banyak dibebani dengan tanggungjawab seperti menjaga soal pelaburan, diminta untuk menjaga Wilayah termasuk Kampung Baru. Jadi beliau minta untuk melepaskan tugas parti.

"Setelah berbincang, kita minta YB Azmin jaga Selangor dan Datuk Zaid jaga Wilayah.

"Sebab banyak tanggungjawab di negeri ini khususnya, banyak kerja yang dibuat jadi kita pertimbangkan keadaan tersebut dan bagi saya itu tidak ada masalah," katanya lagi.

He..he..he..

Bila masa pula yang Khalid ni diarah ambil tahu pasal Kg. Baru. Menteri pun dah kasi warning jangan kacau area melayu tu. Pelaburan.? mana pelaburan yang PKR bawa ke Selangor. Ladang babi mungkin ye.

Macam cuba nak cover tepuk tampar meja masa gathering PKR hari tuh. Telinga Anwar pun merah bila Azmin berkeras nak jadi Chief PKR Selangor. Dalam dok sibuk Azmin bertekak dengan Khalid, Zaid Ibrahim pantas masuk cash deposit di Wilayah. Kalau jadi PRK Batu dulu dah boleh agak sapa jadi calon ganti Tian Chua.

Kena tahu, bila Anwar buka mulut satu haram pun tak boleh pakai.

6 comments:

ISAC said...

Bila, Khalid dah X jadi Pesuruhjaya PKR Selangor, kan mudah bila nak suruh dia letak jawatan MB nanti...

Pengikut2 pun dah X ada......Kena jadi, "patik yang menurut perentah sahaja lah..."

Junah said...

Salam,

Ikut petua nk tahu anwar bohong bila dia buka mulut.

Betullah tu, nanti dia cakap Allah nak uji istiqamah tak depa dlm perjuangan.

ruyom said...

For Royal Professor Ungku Aziz to say that there was no social contract between the founding fathers of our nation, this has put a nail in the coffin on those ultra-malays who still see Ketuanan Melayu as a cornerstone for race relationships in this country.

While other matured and well-developed nations have put to rest the 'master and slave' relationship among the various races, it baffles the mind of thinking people why should such policy still remain relevant in this 21st century here in Malaysia. We might call our British colonial masters 'Sir' or 'Tuan' in the early days but after half-a-century of independence, don't you think that such thinking is out of date?

Malay rights have been ensconced in the federal constitution and cannot be taken away unless by a two-thirds majority in parliament subject to the malay rulers approval. No one doubts that in the early days, the bumis especially the malays, needed affirmative actions to take them out of their cycle of poverty to be on par with other races, especially the Chinese.

But the NEP has outlived it purpose and it should be replaced with a new policy which will eradicate poverty regardless of creed and race.

The playing field should be more even and let the best among the best compete among themselves in order for our nation to progress in the future. Why should rich malays with their 'right political connections' obtain a big slice of the economic cake while the poor people are denied such opportunities to get them out of their cycle of poverty?

To be a respected race, the malays must discard the notion that the government will always have to provide them with opportunities in studies and business as if it was their birth right. The malays should be able to compete with the other races on an equal footing and work hard to improve their lot rather than expecting handouts from the government.

Ungku Aziz, a towering malay whose intellectual thinking is way ahead of his time, has opened a Pandora Box's with his outright statement that there is no written 'social contract' among the various races prior to independence. Umno politicians will now cry foul about his daring statement as they will always use the Ketuanan Melayu bogey to win the hearts and minds of the malays to support their cause.

But the malays cannot be in a denial mode anymore. We must accept the fact that in the brave new world that we live in where people and capital move to places where no restrictions are imposed, the old way of doing business by having quota systems will drive capital away from our country and the people will suffer in the end if business opportunities pass our shores.

The malays should look at their Singapore brethren who are no less the worse although unlike their Malaysian cousins, they does not have any NEP policy to get a leg up in society. There is no short cut for success unless you work hard for it.

Anonymous said...

Hahahaha lawak la tgk beruk yang comment kat atas ni. Slalu pun camtu kat mana2 blog, guna punya banyak nama padahal orang yang sama je, tgk time n style penulisan pun dah tau orang yg same je, hahahahaha sian beruk tu punya la benci dia kat melayu..

pencinta kebenaran said...

San said...

Hahaha! Shows how completely clueless malays are of the history of this land.
...
...

ethnicities such as the Acehnese, Bugis, Minangkabaus and Tamil Muslims.

wei San or bleh la kita panggil setan..aku malas nak cakap omputih berjela2 kat sini..ni kan Malaysia so guna bahasa melayu la..x mau? ko boleh bungkus n angkat kain baju ko pegi la mana2 negara yg berbahasa ibunda kan bahasa ingeris ko tu..

wei setan..
ko la clueless..negara ni..brunai..singapore..indon..thailand..smpai ke myanmar tu sume mmg negeri melayu dari zaman berzaman dah..so atuk nenek kami dulu bebas nak pegi duduk mana pon dlm lingkungan ni..ha bodo..aku nak aja..ni tempat semuanya namanya nusantara..

tp sbb suku cina yg merempat gaduh sama sendiri pindah kt thailand smpai la ke myanmar tu..dan menggulingkan pemerintahan melayu kat sana so tu la jadi sekrg tu..

n ko kata lagi minang la..bugis la..ni sekali lagi aku nak kata..
wei setan bongok..dlm bangsa melayu banyak etnik..jawa..bugis..minang..tausug... mcm la bangsa cina..kan ada etnik pecahan dia..contoh suku han..suku han ni still org cina kan? so sama lah..

aku harap kita sume clear dgn etnik2 ni..jgn setan2 ni membebel x tentu arah ckp kita ni bukan melayu masing2 dah angguk!

Anonymous said...

Sebelum dia jadi CEO Guyhrie dia dak kaya raya dalam TTDI ( sampai TTDI bungkus masa khalid lapas jadi syarikat PN4 baru Naza TTDI ambilalih) samasa tu dia orang anwar.Terlalu banyak dah duit rakyatdia songlap soo pada sigagap asa emas dah berlalu....Selamat berambus