Saturday, April 28, 2012

Gambar: Pelajar Ini Wajar Ditarik Balik PTPTN

Ini adalah wajah-wajah student yang jadi rebel dan demonstrant. Kerana taksub mahu berpolitik dan abaikan pelajaran. Belum komfom grade dengan CGPA cemerlang, belum tahu lagi jawatan yang sesuai sesudah tamat belajar.






Mak ayah berharap dapat tamat belajar dengan cemerlang dan convert PTPTN jadi biasiswa, kau orang seronok jadi rebel dan maki hamun kerajaan. Muka cantik tapi otak macam lembu


Ewah-ewah kau orang disuruh belajar duniawi bukan mencari jodoh yang kaki rebel. Belum tahu bahagia rumah tangga kalu dapat jodoh dari sini






Berapa dibayar untuk duduk dan bantah nie?




Harap dapat ditarik pinjaman pelajaran kalu jenis tak tahu bersyukur hidup dalam negara yang aman dan dapat makan nasi dengan selesa. Ajar skit student yang mahu jadi rebel kalau jenis tak tahu nak ikut peraturan.

16 comments:

Anonymous said...

sokong..ajar sahaj mereka ini.mereka tak susahkan mak bapak sebab mak bapak sokong...tarik balik pinjaman PTPTN...baru tahu langit itu tinggi ke rendah...ambiga kata..ada aku kesah....

PAPA GOMO said...

aku sokong memang patut tarik PTPTN ataupun Biasiswa yang depa perolehi

helang said...

Nilah dia lembu yg telah dilembukan. Belajar tinggi pun blm tentu 1 jaminan utk tidak dilembukan.

Anonymous said...

Menjatuhkan maruah agama bangsa dan negara !...siarkan gambar mereka dan pihak berkenaan ambil tindakan segera...jangan di bagi muka students yg macam ni !

Anonymous said...

wa salute anak muda yg beraniiii....

Anonymous said...

Apa pasal tarik balik PTPTN. Itu wang rakyaat dan hak rakyaat, biar rakyaat yang gunakan secara Free. Yang BN/UMNO Imperialist curi dan rompak wang rakyaat, kenapa tak minta balik daripada penyanggak mentahkadarah itu.

Anonymous said...

sedih lihat melayu comment macam x berpelajaran menuduh orang lain biarlah cakap ikut fakta.study declaration of human rights and study buku constitutional law,lepas tu,pegi kinokuniya,beli buku about democrasi beli buku pasal gandhi,beli buku pasal kebangkitan islam beli buku pasal kejatuhan turki.pgil orang lembu,education and intellectual level terselah la rendah.tolong la jgan jadi typical malays yang uneducated.kalau malas nak baca buku ataupun yang rata ratanya x paham english,bacalah surat khabar pape pun tapi jadi filter bukan sponge.sedihnya kebodohan terserlah.

Anonymous said...

x kesah lah anda nak sokong najib ke,anda nak sokong rosmah ke,anda nak sokong si anwar ke,intelectual level kau kasi cerdik sikit dik oi,membaca malas,lepas tu cakap macam fuhhh

Anonymous said...

Apa pasal tarik balik PTPTN. Itu wang rakyaat dan hak rakyaat, biar rakyaat yang gunakan secara Free. Yang BN/UMNO Imperialist curi dan rompak wang rakyaat, kenapa tak minta balik daripada penyanggak mentahkadarah itu.

Anonymous said...

Aku orang PAS. Tapi aku setuju sangat PTPTN dia orang ni ditarik balik. Sebab menyusahkan aku sebagai pembayar cukai. Aku setuju kalau bahagian dia orang yang ditarik balik ni diberikan kepada anak-anak Melayu lain yang benar-benar miskin. Jangan sesedap rasa mengata orang 'imperalis' tokoh-tokoh pembangkang pun kuat jugak fahaman 'imperialis' nya. Contoh di Penang ngan Selangor.

Anonymous said...

demi bayaran 200
bole buat blanja 1-2 bulan
jadi la
sapa nak bagi
mak bapak pun tak penah bg..

Anonymous said...

Kalau tak tau apa2 jgn komen..tarik balik PTPTN tu mesti akan diganti dengan skim yg lebih baik. Ilmu tak cukup di dada, boleh maki org ikut suka. Baik sgt latu, kalau gambar students pompuan pakai tudung di kata tak mungkin menjanjikan kebahagiaan, habis, ko yg cakap ni, carilah bini ke, laki ke yg berbogel sepanjang masa. Nampak sgt keBANGANGan awak tu..

Abang Sayang said...

Utusan Malaysia Wajib Tubuhkan segmen... sex - gay dan lesbian jika mahu tingkatkan jualan ( Lihat sendiri bukti Transformasi 1 Malaysia Berjaya )
1~BUKTI 1
2~BUKTI 2
3~BUKTI 3
4~BUKTI 4 * (NEW)
5~BUKTI 5 * (NEW)
6~BUKTI 6 * (HOT)

Jangan segan2... Utusan Malaysia Pasti Boleh Buat!!



Sumpah Aku Akan Lingkupkan Putrajaya Jika Generasi Muda Terengganu Tidak Jadi Perdana Menteri Malaysia Ke-7 Sebelum PRU ke-13 Tanpa Perlu Berdolak-dalik!!
(Bukti kukuh)
1 ~ http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=32381
2 ~ http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics/topic28065.html
3 ~ http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22146
4 ~ http://www.selatanonline.net/v1/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3155

Bazar said...

Anak melayu berjuang utk hapuskan PTPN, anak bukan melayu sibuk ulangkaji n siapkan assignment , mereka dpt 1st atau 2nd class upper, Anak melayu paling lebih dpt 2nd class lower atau kena repeat atau reseat paper. Anak bukan melayu dpt pengecualian bayar balik and sambung Master atau dpt kerja, budak melayu cuci kereta utk bayar hutang ....itulah kisah suruh belajar tapi sibuk perkara lain yang tak berkaitan dgn pelajaran...menang sorak kampung tergadai.

Bazar said...

Anak melayu berjuang utk hapuskan PTPN, anak bukan melayu sibuk ulangkaji n siapkan assignment , mereka dpt 1st atau 2nd class upper, Anak melayu paling lebih dpt 2nd class lower atau kena repeat atau reseat paper. Anak bukan melayu dpt pengecualian bayar balik and sambung Master atau dpt kerja, budak melayu cuci kereta utk bayar hutang ....itulah kisah suruh belajar tapi sibuk perkara lain yang tak berkaitan dgn pelajaran...menang sorak kampung tergadai.

Anonymous said...

kalau tarik balik ptptn gerenti mereka tak perlu bayar...... itulah yang mereka mahupun... tarik jangan tak tarik balik ptptn tu... he-he-he.