Thursday, July 02, 2009

8 Julai: Keadilan Untuk Saiful

Ayo..yo..Aku sudah POKAI KELENTONG la..!


Mac lalu, Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Zabidin Mohd Diah memutuskan bahawa Hakim Mahkamah Sesyen, SM Komathy Suppiah tersilap dalam keputusannya apabila tidak membenarkan perbicaraan kes tersebut dipindahkan ke Mahkamah Tinggi, walaupun peguam negara telah menandatangani arahan tersebut- Malaysiakini.


Mahkamah memutuskan menolak rayuan Anwar untuk membicarakan kesnya ke Mahkamah Seksyen sekali gus Anwar mengigit jari tanda kecewa. Paling mengecewakan adalah keluarga Anwar khususnya Kak Wan dan anak-anak kerana mempunyai suami dan ayah yang bersifat luar tabie.


Diberitakan sehingga artikel ini ditulis, Mahkamah Sekyen dikelilingi oleh pengamal undang-undang yang menyebelahi kepada Anwar. Itu tidak dinafikan lagi dengan sokongan Majlis Peguam kepada Anwar dan juga orang kuat PKR yang bernaung dibawah Majlis Peguam. Anwar sangat takut perbicaraanya dibawa ke Mahkamah Tinggi kerana Mahkamah Tinggi punya kuasa untuk menjatuhkan hukuman yang lebih berat setimpal dengan kesalahan jenayah yang dilakukan.


Kuasa perundangan negara membolehkan Mahkamah Tinggi membicarakan kes yang berprofil tinggi sepertimana kes Anwar. Jika dilihat kes liwat Anwar adalah kes seksual biasa tetapi ia berlainan kerana melibatkan individu politik dan melibatkan kepentingan awam. Mengapa.?


Anwar mempunyai sejarah lampau dalam kesalahan seksual. Hukuman terdahulu juga dijatuhkan oleh mahkamah yang lebih rendah daripada Mahkamah Tinggi. Dalam kes terbaru Anwar, sabitan lampaunya mungkin juga akan dinilai untuk keberangkalian Anwar terjebak dalam aktiviti yang tidak bermoral itu.


Mahkamah Tinggi sangat ditakuti Anwar kerana dia tahu kesalahan ini tidak akan dapat menutup kejijikannya. Seperkara lagi, Mahkamah Tinggi juga boleh menjatuhkan hukuman yang lebih berat dan hakim yang akan mengetuai juga adalah hakim yang dilantik oleh kerajaan dan berkredibiliti tanpa dipengaruhi oleh unsur-unsur luaran.


Hukuman Mahkamah Tinggi juga tidak boleh dicabar oleh mahkamah yang lebih rendah kerana diadili oleh beberapa hakim. inilah prinsip keadilan dan parti yang mempunyai keadilan seperti PKR tidak layak untuk menyebutnya.


Apa yang membuatkan Anwar bertambah kecewa kesnya dipindahkan ke Mahkamah Tinggi dan mahu kesnya dibicarakan ke Mahkamah Seksyen adalah sepertimana GM highlight diperenggan pertama diatas. Mahkamah Sekyen lebih memihak kepadanya atau dalam bahasa politik PRO-ANWAR.


Anwar sedar sepandai-pandai tupai melompat akhirnya dia tersungkur ke lumpur kehinaan jua . Begitulah perumpamaan yang sedang menghantuinya.
22 comments:

Unknown said...

Hakim ada kredebeliti.. kah kah kahh.. dari Hakim Mahkamah Tinggi sampai Hakim mahkamah Persekutuan semua Tak guna... Perlembagaan Undang tubuh negeri depa langgar.. dalam 100hakim.. 15 org je boleh Percaya.. kah kah kahh... Eloklah bekas Hakim kata ramai dari Hakim tak boleh pakai..pernah buat kesalahan. dan menyalahguna kuasa.. Kah kah kahh..

ade lagi dalam dunia ni org percaya hakim bodoh macam tu.. kalau aku hakim macam ni elok buaang dalam sungai..kah kah kahhh..

Kita ingatkan Hakim..!! kami nak perintah Malaysia tak sampai 3 tahun lagi.. jadi korang hati hati lah.. ape yang jadi di Indonesia.. ape yang jadi di Iraq.. Hakim hakim Kerajaan ini akan rakyat Heret mereka ke Penjara..

Kami Rakyat akan Heret Hakim Hakim ini ke Penjara !!! duduklah kat kerusi tu 3 tahun je.. lepas ni depa tahulah nasib depa..

Kat Penjara nanti. .. Najib, Hakim mahkamah Rayuan & Persekutuan, Peguam Negara, ketua Polis.. Zambry kita kan bagi bilik dekat dekat.. kah kah kah...

Tidak ada dalam Sejarah Kerajaan yg Zalim akan menang dengan kebangkitan Rakyat.. ZAmbry Mugabe tu pun dah tak boleh tahan dengan kemarahan rakyat.. maka dudukla dalam ofis sementara menunggu kemenangan rakyat.. sembahyang jumaat pakai 3 kereta Polis ekskott.. kh kahh kah.. takde telor.. mamak takde telor..kah kahhh......

Lord Garam said...

KAH..KAH..KAH..

KEBANGKITAN RAKYAT MENDE. INGAT RAKYAT PERAK SOKONG NIZAR NAMRUD DAN PAS KER..OH..LUPA PLAK PAS PERAK ADA 6 KERUSI LEBIH BANYAK DARIPADA UMNO YANG CUMA ADA 26 KERUSI YE TAK...LUPA PLAK PAS PERAK LEBIH BANYAK SOKONGAN DARIPADA UMNO PERAK..

KAH..KAH..KAH..

HAKIM TAK BOLEH PERCAYA AMENDE. MASA MAHKAMAH PUTUSKAN NIZAR MENANG DENGAN BESTNYER NIZAR NAK JUMPA SULTAN PADAHAL DIA TAK TAHU RAJA MUDA DAH MENYIRAP DENGAN DIA KONONNYA NAK BUBARKAN DUN..OH YER..PAKATAN LEBIH BANYAK KERUSI DARIPADA 28 LEBIH BANYAK DARIPADA 31..BANYAK KAN PAKATAN ADA..

KAH..KAH..KAH..

TAK PERCAYA KAT MAHKAMAH PADAHAL MULA MENANG KATA MAHKAMAH BIJAK MENGADILI LEPAIH KALAH LANGSUNG TAK HORMAT MAHKAMAH MEMANG DASAR KANIBAL BETOI..

KAH..KAH..KAH..

DAH TAU TAK PERCAYA KAT MAHKAMAH PASAI APA DOK PULUN KAT MAHKAMAH UNTUK GUGURKAN KES LIWAT SYAITAN TUH..KANIBAL BETOI HANG PA..

TAK PA..DAP KEDAH PUN DAH KELUAR APA CERITA..PASAL BABI PUN HANGPA DOK BERGADUH..ITU PASAL BABI..

KALAU PASAL NAK BINA JAMBATAN AKU INGAT MAU RIOT SATU KEDAH..

KAH..KAH..KAH..

PAKATAN SIALAN MEMANG HEBAT DALAM MENGUTUK DEPA SEBENARNYA TAK BUAT KERJA LEBIH CARI SALAH ORANG..PATUTLA..DS AZIZAN KICK YOUR ASS DAP..!

LUPA PLAK, RAKYAT PERAK TAK BANGKIT PUN ZAMBERY MENANG. ITU YANG DEPA MAU JIKA HENDAK DIBANDINGKAN DENGAN PAS. YANG AKU TAHU DEPA BANGKIT BERSORAK BILA NIZAR NAMRUD DIHALAU DARIPADA BANGUNAN SUK. DEPA SERONOK BENAR NIZA NAMRUD DIPECAT..!

KAH..KAH..KAH..

HANGPA DOK BANYAK SANGAT BACA HARAKAH, SUARA KEADILAN, SIASAH SAMPAI TEPU OTAK DOK MELANCAP DEPA PC TENGOK IKLAN UBAT KUAT..

KAH..KAH..KAH...

8 JULAI JANGAN LUPA PAKAI SINGLET PAGODA MEMBEZAKAN ORANG YANG NAK LUDAH ANWAR IBRAHIM KERANA KENCING HANGPA KUAT SANGAT..

KAH..KAH..KAH..

JANGAN LUPA NOO....!

Pewaris Melayu said...

best!

Joaz.com said...

kah...kah...kah.,rakyat perak sokong BN la..kah...kah...kah.kah...kah...kah...kah...

Ashley Ahmed said...

salam,

Bro betul ke perhimpunan 100 ribu tp yg dtg lbh kurang 5 ribu jer?

Kah kah kah betul la bro

Lord Garam said...

KAH..KAH..KAH..

WALAUPUN YANG MAI 100 ORANG JER TAPI DALAM HAPRAK DAILY DAN SEWAKTU DGNNYA AKAN DITULIS 100,000 ORANG..

KAH..KAH..KAH..

BETUL BRO,

PRESIDEN PONDAN PAS DAH CEBIK MUKA, CAKAP PUN SEKEJAP PASAL TAK RAMAI YANG NAK DENGAQ..

BETUL BRO TATAK TIPU PUNYA LOORR...

wénkt said...

eh

rasanya majlis parti kesyukuran yang saya buat lagi ramai orang datang.


hahahah

Unknown said...

KAH KAHHH KAHHH...

RAKYAT SOKONG BNN..
TAPI TAK BERANI BUBAR DUN//KAH KAH KAH..

DEPA KATA 2 MONKEY TU RASUAH.. LAST LAST DENGAN RAJA RAJA AMBIL PENGAKUAN RASUAH..KAH KAH KAH..

DENGAN RAJA RAJA KENA TIPU NGAN UMNO KAH.. KAH KAHH..

HAKIM MAHKAMAH TINGGI ADA ALASAN BERSANDARKAN AKTA... HAKIM MAHKAMAH RAYUAN CAKAP 5 MINIT CABUT LARI KAH AHKAH KAH.. PENGHAKIMAN BERTULIS TAK BUAT..DENGAR CAKAP NAJIB....KAH KAH KAH.. DAH LAH HAKIM CABUT LARI.. KERJA SEKOLAH PUN TAK SIAP.. KAH KAH.. TAKDE ALASAN NAK SOKONG KEPUTUSAN SALAH..

TANYA AKTA MANA TAK JAWAB.. KAH KAH KAH.. HABIS SEMUA KENA TIPU DEK NAJIB PUAKA.. KAH KAH KAHHH...

HAKIM NI ESOK KITA SUMBAT PENJARA.. KAH KAH KAH..

UMNO CAKAP DIA KUAT.. TAPI TAKDE TELOR NAK PLIHANRAYA.. KAH KAH KAH... ZAMBRY DOK DALAM PEJABAT SAMPAI KETUA, KALAU TAKDE EKSCORT JAWABNYA TAK KELUAR LAAH JUMPA RAKYAT.. DALAM PEJABAT SUK TU KAKITANGAN NAIK MENYAMPAH BILA TENGOK MAMAK..EHH...KELING JADI MB.. KAH KA KAHH..

PM, HAKIM ,RAJA, POLIS, PEGUAM NEGARA, SUK DAH BELAH DIA PUN TAKUT NAK PILIHANRAYA.. KAH KAHKAH..NAJIB NGAN BINI LAGI PUAKA PUN TAK BERANI..

MB HARAM KATA RAKYAT SOKONG.. TAPI NAK BAGI BANTUAN KENA HALAU KAH KAH KAH... SEMBAHYANG JUMAATT PUN TAK BERANI BAWA ESKOT DEKAT 3 KERETA POLIS.. TU PUN SEMBAHYANG MASJID KAMPUNG.. KAH KAH KAH... MB HARAM DAH KULIT HITAM.. HATI LAGI LEGAM ..KAH KAH KAHHH ITU BUKAN BUMI.. TAK SAH JADI MB.. ITU KELING.. KAH KAH.. KITA JERIT SIKIT!! HIDUP MELAYU.. HIDUPU MELAYU..EHHH SILAP
HIDUP KELING.. HIDUP KELING..

KITA TUNGGU 1 OGOS... DALAM STADIUM TAK MAIN LAH..ITU MAJLIS PENERANGAN, AKU PUN TAK PERGI.. KITA TUNGGU ATAS JALANRAYA.. NAK TENGOK POLIS BARUA UMNO.. PPSMI PUN DEPA KATUK.. NAK BELA BAHASA SENDIRI PUN KENA TEMBAK.. ITULAH UMNO PUAKA.. KAH AH KAH.. SIFAT MUNAFIK.. KAHH.. JERIT HIDUP MELAYU. GUNA BAHASA PENJAJAH ..KAH KAH KAHH..

UMNO TAKDE TELOR NAK BUAT PILIHANRAYA.. DAH KENA TITIK KAT BUKIT GANTANG.. KAH KAH.. KUBU KUAT 50TAHUN PUN BOLEH KENA TITIK..
KAH KAH KAH KAHH....

Lord Garam said...

KAH..KAH..KAH..

BUKIT GANTANG SOKONGAN MELAYU MENCANAK NAIK TINGGAL NIZAR NAMRUD TERKEBIL-KEBIL...PALING SEMPOI MELAYU PAS BKT GANTANG PUN LUDAH NIZAR..

KAH..KAH..KAH..

NAK PEJUANG BAHASA MELAYU KONON. TERESA COCK BUANG BAHASA JAWI KAT BUKIT BINTANG PAS BOLEH DOK SENYUM LAGI..ISLAM MENDE HAL KECIK CAM TUH TAK BOLEH NAK SETEL..

KAH..KAH..KAH..

HAKIM BERSANDARKAN MAJORITI KERUSI DUN PERAK..PH LUPA 28 LEBIH BANYAK DARI 31...MATEMATIK MUDAH CAM TUH TAK BLEY NAK SETEL..

KAH..KAH..KAH BANYAK HAL KECIK TAK BOLEH NAK SETEL..ISU BABI KAT KEDAH PUN TAK BOLEH NAK SETEL..ISU ARAK KAT SELANGOR YANG PAS SELANGOR KUTUK DULU PUN SENYAP JEK BILA DAH DAPAT KERUSI...

KAH..KAH..KAH..

LEBIH BANYAK BERANGAN DARIPADA BEKERJA..

KAH..KAH..KAH..
SMALL MATTER PUN TAK BLEY NAK SETEL..

KAH..KAH..KAH..
SOKONGAN ZAMBERY MAKIN MENCANAK NAIK HANGPA TAK BLEY NAK TERIMA..KAH..KAH..KAH.. MEROYAN LE TUR...MASA BILA NAK BAGI BANTUAN TAK TERIMA TUH..

ORANG GILA DEPAN 7 ELEVEN PUN KALU BAGI SEKUPANG DUA PUN AMIK CAKAP TERIMA KASIH..YANG CERDIK PANDAI BERLAGAK SOMBONG..

KAH..KAH..KAH..
NASIB PAKATAN SIALAN DI JUBO ANWAR..

YAHOOOO....JOM LEPAIH NIE PAKAT2 BUAT ROMBONGAN NAIK BAS SEKOLAH MELAWAT ANWAR...

YAHHOOO..BKT GANTANG DAH AJAR PAS SUPAYA BERTAUBAT...

KAH..KAH..KAH..NAK BUBAR DUN AMENDE..MASA NAK TABAL NIZAR MB MAC 2008 SULTAN TAK NAK BUBAR DUN WALAUPUN TAJOL ROSLI DAH PAKSA BUBAR..SULTAN RIJEK BRO..SULTAN BAGI NIZAR MB BRO...

KAH..KAH..KAH..
KESIAN BETOI HANGPA SEMUA KENA KENCING DENGAN CALON DAP BERBAJU PAS TUH....

UIK, ADA LAGI NAK LOMPAT JADI BEBAS DI SELANGOR..

APA CERITA..?

KAREN SESUAI DGN NAMA TUH...BUANG KAREN..KAH..KAH..KAH..

Unknown said...

kah kah kah..
BODOH JUGAK ORG UMNO.. LANTIK MASA LEPAS PILIHANRAYA.. DENGAN LAN TIK LOMPAT ADE CARA LAIN NAK KIRA..TAK RETI KA... MACAM HANG NAK BAGI NIKAH ANAK DARA DENGAN HANG NAK BERNIKAH DENGAN BINI ORG.. CARA DIA CERAI MESTI MELALUI MAHKAMAH.. DAN KALAU NEGERI MELALUI DEWAN.. ITUPUN TAK BOLEH FAHAM.. KALAUTAK BOLEH FAHAM AKU BAGI KIASA UNTUK ORGTAHAP BODOOH BANGAT..
KALAU HANG SUKA SORANG POMPUAN.. HANG PI JUMPA PAK DIA.. TANPA PENGESAHAN NIKAH, SURAT SAH CERAI MANA BOLEH NIKAH.. KAAU NIKAHKAN JUGAK SAH TOK KADI TU GILA ..KAH KKAHH KAHH.... JADI MACAM BINI AZIZ M OSMAN..NIKAH MASA JADI BINI ORG..

KAH KAH KAHH...

AKU KAT BUKIT GANTANG AKU TAHU LAH.. UNDI MELAYU KAT KAWASAN BANDAR MENINGKAT.. UNDI MELAYU YANG KEKAL ..TAK JATUH PUN.. KAWASAN KAMPUNG JENIS TAK PERGI SEMBAHYANG.. JENIS GIGI TINGGAI 3 BATANG.. KAH KAH AH.. DEPA KENA TIPU NGAN UMNO.. TAPI SEKARANG DAH SEDAR.. NIZAR TAK KENA BUANG NEGERI PUN.. YANG KENA SOUND NGAN SULTAN & AGONG PASAI JUAL PASAIR KAT SINGAPORE DAN GAADAI ISLAM ADALAH NAJIB MONGGOLIA..KAH KAH KAH..

ITULAH AKU CAKAP RAJA KENA TIPU DENGAN UMNO KAH KAH KAH.. NAJIB PUAKA..

UMNO TENGAH MIMPI RAKYAT SOKONG DIA.. KAH KAH KA...
HANG PI TENGOK KELING ZAMBRY KAT PERAK NI..TERUK..NAK SALAM PUN ORANG TAK MAU.. JIJIK KATAKAN... PERAMPAS.. TAK PERCAYA BACA BLOG DIA..DIA MENGAKU , ORG TAK SALAM BUKAN PASAI KULIT DIA HITAM.. KALAU MICHAEL JACKSON ORG SALAM... PASAI HATI DIA HITAM.. KKAH KAH KAH KAHHH....

ITULAH AKU CAKAP.. DARI HAKIM, RAJA SAMPAI ORG UMNO TAK RETI UNDANG TUBUH NEGERI.. KAH KAH KAH.... 3 TU UNDI BEBAS.. KIRAA KERUSI SAMA 28 DIA BOLEH BERUBAH.. JADI TAK STABIL.. CARANYA BUBAR.. LAGIPUN 3 EKOR TU UMNO KATA RASUAH... DEPA LUDAH ..DENGAN KAHAK SEKALAI DEPA HIRUP..KAH KAH KAH..

DASAR KELING.. KAH KAH KAHH...

TAPI YG PALING LAWAAK HG CAKAP SOKONGAN ZABRY KELING MENCANAK NAIK.. KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH A AH KAHKHA KHA KAH LKHA KHA KAH KAH KAH KHA KAK..
AKU GELAK PANJANG SIKIT...

BACA BLOG DIAUN DIA ENGAKU ORG TAK NAK SALAM.. KAH KAH KAH.. SALM PUN TAKK NAKK... BUKAN PASAIKULIT HITAMM.. TAPI HATI HITAM ..KAH KAH KAH KAH

Lord Garam said...

KAH..KAH..KAH..
TUNGGU JER BRO 8 JULAI NIE..TAHUN DEPAN PAKAT2 PI MELAWAT KAT SG.BULOH NO..

LEPAS TUH PAS AKAN KELUAR PAKATAN..KO TUNGGU JER BRO..PERCAYALAH CAKAP AKU..

MACAM DATO' NASA MELOMPAT MASUK PKR..NIK AZIZ PUNYA LA SERONOK MELOMPAT, NIZAR LAGI SENYUM LA..ANWAR DAN MEROYAN SERONOK GILA..

ALIH2 KENA CEKMET NGAN BN..TERKEDU SEKEJAP..ITULA TAKBUR SANGAT NAK BIKIN KERAJAAN BARU PASAL LOMPAT PARTI..BELAKANG KENA BALIK..

ANWAR MEMANG SUKA BELAKANG PUN..

KAH..KAH..KAH..
SUDAHLA KAREN DAH TERUK BENAR MEROYAN KO NIE..MAKAN DURIAN BANYAK SANGAT KO NIE..

UDAHLER TUH YEOP..ALLAH S.W.T DAH BAGI PASIR PANJANG, BUKIT GANTANG LEPAIH TUH AJK PAS PUSAT..

KAH..KAH..KAH..

SERONOK BETOI TENGOK SEBELAH 'SINUN' MERABAN..

KO ADA BELI ASN YANG NAJIB LANCAR DULU..MESTI BELI PUNYA PASAL BOLEH BAGI KESENANGAN KAT ANAK BINI KO..AKU INGAT KALU LEPAIH NIE NAJIB BAGI BANTUAN SEKOLAH KAT ANAK2 KO MAU MENANGIS KO..LEPAIH TUH CAKAP.."TERIMA KASIH DATUK SRI, DATUK SRI PEMIMPIN YANG BAIK HATI.."

KAH..KAH..KAH

TAK KER HARAM JADAH NAMENYER TUH..

KAH..KAH..KAH..LEPAIH NIE MAKAN PULUT BANYAK SIKIT NOO...

JOM PAKAT2 PI MAHKAMAH JALAN DUTA PAKAI BAJU PUTIH..

UTK ORANG MACAM KO PAKAI SINGLET PAGODA..LEPAS TUH ANWAR DATANG KORANG LUDAH DAN BAWA SEPANDUK..

"SAMPAI HATI DATO' SERI KENCING KAMI"

KAH..KAH..KAH

Unknown said...

HAI.. TAK RETI SEJARAH KE...
BILA MASA NAJIB LANCAR ASN.. ASN ZAMAN MULA MULA DULU.. SEKARANG DAH ASW, ASN2 ,ASN 3 DAH.. TIDUR KE APA..

JANGAN JADI MACAM HAKIM DAN R YANG NYANYOK..

NAK TAU SAPA PENGERUSI PNB PERTAMA?? YG MENGURUS KAN DANA ORG MELAYU??

DIA SEKARANG DAH JADI MB SELANGOR.. TAN SRI KHALID.. KAH KAH KAH..
BUTA SEJARAH KAH KAH KAH...

MINTA MAAF LAH.. KALAU MAIN AMANAH SAHAM NI TAK MAIN LAH, KECUALI ORG KAMPUNG JE YANG TAK RETI TRADING.. PALING KAT PUN AKU MASUK PUBLIC MUTUAL... TAK PUN TERUS MAIN BURSA SHARE MARKET...
BODOHHH...
HANG CAKAP BELI ASN SARRA ANAK BINI.. DAH NAMPAKOTAK ORG KAMPUNG... MINTA MAAF LAHH OTAK KAMU TAK STANDARD PUN... KAH KAH AKH AKHAKHAK KHA KAH...

SEKARANG UMNO DAH KETAGIH NGAN PAS...
KESIAN....
KESIANNNNN....
KESIAANNNNNNNN..

AKU ORG PAS, BUKAN ORG ANWAR PUN..
BERANGAN LAH KORANG..

DARI TAHUN LEPAS MASA ZAMAN PAKLAH..SAMPAILAH ZAMAN NAJIB PUAKA... TAKDENYA NAK BERSAMA PARTI PEMBUNUH BANGSA DAN AGAMA SENDIRI...

TUNGGGU LAH 3 TAHUN LAGI.. BUKAN LAMA PUN..

UMNO AKAN JADI GUILA MEROYANN... JADI PARTI KAMPUNG...

KAH KAH KAH KHA....

BERANGAN LAHHHH..
MIMPILAH MALAM NI... TAPI TAKAT MIMPI JE LAH..
BANGUN PAGI ESOK.. DITEPI BIRBIR TEBA BERWARNA MERAH SEPERTI ANAJIB..MELEHLAH AIR LIUR SEPERTI SABRY CHEEK..

KAH KAH KAH KHA...

RUPANYA..

PAKATAN DAH MEMERINTAH MALAYSIA..

BUKAN LAMA... PALING LAMA 3TAHUN..
BUBUH KALENDAR KAT TEPI KATIL TU... SESUAILAH ORG KAMPUNG... BUKAN PAKAI ORGANIZER PUN....

KAH KAH KAH KHA...

SETIAP KALI BANGUN TANDA.. PANGKAH. RASA MAKIN DEKAT DAH NAK MAMPUS.. DOKTORKAN DAH BAGI TTAHU.. BOLEH BERTAHAN PALING LAMA 3TAHUN... MANA TAHU.. TIBA TIBA MATI MACAM MICHAEL JACKSON... KAH KAKH .. EHHH TAK BOLEH SAMA MACAM MICHAEL JACKSON LAH..

L
PASAI UMNO TERUKK...

MACAMMMMMM APA YEKK....

MACAM PRABAKARAN MATI TEREBLIAK BIJI MATA..

KAH KAH KAH KAH.....

Lord Garam said...

HE..HE..HE..

DAH MAKIN MARAH YE..

HE..HE..HE..

PAS TOTOK PATUT LER MEROYAN..

Unknown said...

HE HE HE...
KAH KAH KAH...

DAHTAKDE HUJJJAH YEE.. PI LA BELAJAQ BANYAK BANYAK KAT PENCERAMAH BTNN, CARI LA POINT BEST SIKIT... INI TAK MACAM BUDAK BUDAK, SEJATAH PUN TAK TAHU

KAH KAH KAH KAH LAKAH KAH KAH...

KHA KHA KAH..

Antibarua said...

Bodoh Bangang Bendul punya Karen.. pergi jahanam samalu le Barua BABI dan Anjing DAP...

BN = 31
PR = 28

Nak bubar DUN?

Tahu ke siapa ada kuasa Bubar DUN?

JADUAL KELAPAN Perkara 71 BAHAGIAN 1
PERUNTUKAN TETAP

(2) Raja boleh bertindak menurut budi bicaranya pada menjalankan tugas-tugas yang berikut (selain daripada tugas-tugas yang pada menjalankannya ia boleh bertindak menurut budi bicaranya di bawah Perlembagaan Persekutuan) iaitu -

(a) melantik seorang Menteri Besar
(b) tidak mempersetujui permintaan membubar Dewan Negeri
(c) .......
(d) .......
(e) .......
(f) .......
(g) .......

Pergi belajar lagi ler Karen.. jangan duk buang karen mak ayah ko belajar tak habis..

Nak Bubar DUN.. pergiler tidur 40 hari 40 malam di pintu istana Kinta, Ipoh.. silap2 kena sumbat kat dalam... suka aku tengok BARUA ni meroyan..

akai adaka?

seri said...

tak karan pun dengan si bahlol budak PAS ni. memang dasar benggap juak2 PAS bukan ada apa pun sumbangan pada kebaikkan agama dan bangsa. cuma yang ada caci maki dan dengki dengan kejayaan orang lain. patutlah mereka mudah terpedaya dengan sang peliwat dan cina totok pengemar babi. mereka tak kemana pun, asyik di buai dengki dan busuk hati mereka di atas kejayaan orang lain. patutlah mereka pun tidak dapat petunjuk siapa si peliwat tua tu. geng2 PAS seperti karen ni rugi dunia dan akhirat, apa satu pun tak dapat.

Unknown said...

Kah kah kah..
ORG UMNO SAMA BODOH DENGAN HAKIM MAHKAMAH RAYUAN..

TAKDE PERUNTUKAN SAMA MELANTIK DAN MEMECAT.. DAN TIDAK BOLEH ADE 2 MB DALAM SATU MASA..
DAN KUASA MEMECAT SULTAN TAKDE KUASA..

DALAM 16(6)
PERBICARAAN DALAM BAB INI
ADE 3 CARA NAK PECAT MB..

1. BUBAR DUN
2. LETAK JAWATAN SUKARELA
3. UNDI TAK PERCAYA...

SULTAN TAKDE KUASA.. BENDA PERNAH TERJADI PADA BAPAK TAJOL ROSLI, GHAZALIE JAWI BILA SULTAN IDRIS TIDAK BERKENAN KERANA MB UMNO TU RASUAH.. TAPI SULTAN KETIKA ITU TAKDE KUASA NAK PECAT MB.. WALAUPUN SULTAN DERIS TAK RETI UNDANG UNDANG..TAPI PATUH PERLEMBAGAAN.. ADE JENIS HAKIM TAK RETI PERLEMBAGAAN.. KAH KAH KAH KAH...
DAH JADI KETUA HAKIM PUN TAK RETI RETI. KAH KAH KAH KAH...

PUAKA... KAH KAH KA/.. UMNO PUAKA...

TAK RETI RETI LAGI.. APELAH BODOH PUNYA UMNO..NAK TERANG MACAM MANA LAGI..

HANG CAKAP TU DIBAWAH KURUNGAN ATAU KLAUSA LAIN.. BUKAN BAB MEMECAT MB.. BODOH KE?

KAH KAH KAH

HANG NAK TAU, KALAUBACA KITAB, .. BAB CERAI JANGAN DIBACA SAMA DENGAN BAB NIKAH. RUKUN DIA LAIN.. BDOH KE...

TAK RETI LAGI.. KAH KAH KHA KAH..
SAH UMNO BENGAP..BENAQ AKAL..ASAI MAK BAPAK JENIS MAKAN RASUAH.. JADI BARUA TAUKE JUDI.. KAH KAH KA.. BARUA SINGAPURA..

KAAH KAH KAHHH...

SAPE BODOHH.. KAH KAH KA..

HAKIM MAHKAMAH RAYUAN..

....
SAPE BODOH ORG UMNO... KAH KAH KAH..

SAPE BODOH...

RRR... KAH KAH KAH

MEMBACA LAH BANYAK SIKIT.. TAKUT JADI MACAM NAJIB.. KAH KAH KAH... PUAKA... BINI PUAKA.. KAH KAH KAHHHH...

Unknown said...

ADOIII .. ANTI BARUA MANA PERUNTUKAN MEMECAT MB.. TAK TERCATIT PUN.. KAH KAH KAH KAH..

TAK RETI ..TAK RETI...

NAK TANYA HANG.

BOLEH ADA 2 MB DALAM SATU MASA?

BOLEH ADA 2 SUAMI DALAM SATU MASA..?

AKU RISAU RISAU NANTI MAK HANG ADA 2 SUAMI.. CUBA CARI MANA SATU BAPAK HANG.. KUT KT ADE BAPAK LAIN... KAH KAH KAH

KAHHH KAH KAHHH...

KALAU TAK JADI ANAK HARAM... MACAM MB HARAM..KAH KAH KAH KAH KAH... MACAM ZAMBRY.. MAK PUTIH.. BAPAK PUTIH.. TIBA TIBA KELUAR ANAK HITAM.... SAH MAK HANG ADA 2 SUAMI DALAAM SATU SATU MASA.. PASAL APA? SALAH BACA HUKUM DAN PERLEMBAGAAN... KAH KAH

KAH KAH KAH..

HITAM MACAM ZAMBRYYY.. KAH KAH KA

MB HARAM..KAH KAH KAHHH

PALING LAMA 3 TAHUN PERAK BUBAR... KAH KAH..

ORG UMNO.. SULTAN TAK BOLEH LARI... KAH KAH..UMUR PUN DAH TUA... MATI PUN TAK BOLEH LARI... KAH KAH KAH...

Unknown said...

ERTA TERBARU!!


TERBARU..!!!! BERITA TERBARU !!!


LAPORAN MSTAR

Jamal - Fatimatuzahra sah bercerai talak satu
Oleh AU YEONG HOW dan KEITH JONATHAN DEUNTZER

SHAH ALAM: Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam, hari ini, mengesahkan lafaz cerai talak satu yang dibuat oleh penyanyi Jamal Abdillah, 47, terhadap isterinya, Fatimatuzahra Samad, 25, pada 15 Mei 2007, pukul 10 pagi.

Keputusan tersebut dibuat oleh hakim syarie, Drs Atras Mohamed Zain.

Fatimah sebelum ini telah memfailkan permohonan pengesahan cerai setelah mendakwa dia diceraikan oleh Jamal pada tarikh tersebut, pada jam 8 malam ketika sedang memandu.

Lafaz tersebut berbunyi "Aku ceraikan kau dengan talak satu".

Menerusi prosiding kes ini yang berlangsung dua bulan lalu, Jamal mengaku melafazkan cerai pada pukul 10 pagi, bukan 8 malam.
-----------------------------------KAH KAH KAH KAH..

JAMAL YANG KAKI DADAH TU PUN TAHU UNDANG UNDANG.. CERAI MESTI DALAM MAHKAMAH.. WALAUPUN DAH LAFAZ CERAI KAT MANA PUN... IA MESTI DISAHKAN MAHKAMAH.. KAH KAH.. KALAU TAK BINI DIA KAWIN 2// MACAM MAK ANTI BARUA... KAH KAH KAH.. MACAM MB HARAM... KAH KAH KAH...

DAN MB MESTI DISAHKAN CERAI DALAM DEWAN NEGERI.. KAH KAH KAH..

KAH KAH KAH KAHH...

UMNO BAHLOL... HAKIM RAYUAN BAHLOL.. R BAHLOL...

03 July, 2009

zizOu21 said...

bro GM.. panas la blog anta skrg. hehe..

ms plhnry 2004 dulu nsb bek umno xsuruh pas kat kelate bubar dun.. kalo x ada jugak tuan guru jd mb haram.. hehe

Lord Garam said...

SALAM ZIZOU,

CERITA PASAL KELANTAN 2004..ITU BENAR ADA MUZAKARAH ANTARA PAS DAN UMNO KERANA PAS KETIKA BERADA DISANGAT YANG SANGAT KRITIKAL DAN MEREKA SANGAT GOYANG SOKONGAN YANG SEMAKIN MERUNDUM PADA KETIKA ITU..

HARI INI MEREKA SANGAT TAKBUR DAN LUPA AKAN ISU 2004...POLITIK BRO..

Unknown said...

satu laGi projek menipu melayu...

KAH KAH KAH KAHHH...

MANA ADA MUZAKARAHH... TAKDE .. TAKDE.. MASA TU PAKLAH ASYIK TIDURR.. NAJIB ASYIK KE MONGGOLIA.. TAKDE MUZAKARAAH...

KURANG KURAN TOK GURU MASIH HORMAT PAKLAH... SETERUK TERUK PAKLAH DIA HORMAT DEMOKRASI.. TAK RAMPAS NEGERI ORG.... TAK RAMPAS BINI ORG. ATAU DIKENALI.. POMPUAN PUAKA.. TAK BUNUH ORG. KAH KAH.. SILAP PAKLAH HANYA PADA KHAIRY PUAKA.. KAH KAH KAH.... SETERUK TERUK KHAIRY PULAK.. TAK RAMPAS BINI ORANG MACAM NAJIB MMASA JADI KETUA PEMUDO.. KATA ORG NEGERI SEMBILAN..

KO TAK PERCAYOO KO..!! TAENGOK VIDEO ESE NI... VIDEO YG SOBAB ROSMAH PUAKO SURUH TANG PLAJAR UM TU.. TAK KE CELAKO NAMONYO...

http://www.youtube.com/watch?v=2vP2wDVBtvA

KAH KAH KAH KAH...

KA KAHH KAH KAHHH....