Friday, November 06, 2009

Nizar vs Anwar: 30 Okt Surat Gugur Hassan Ali

Tukang Screw mendapat khabar daripada teman yang sudah letih dengan permainan politik PAS. Teman khabarkan bahawa kepimpinan PAS Selangor sangat kacau bilau. Khalid Samad sudah lama impikan kerusi Pesuruhjaya PAS Selangor. Khalid rasa dia yang paling layak untuk berada disitu.Alasannya, dalam banyak-banyak pemimpin PAS, Khalid paling senior dan berkebolehan (Khalid yang perasan).

Tapi bila Hassan Ali muncul semasa zaman reformasi 1999 peluang Khalid seperti dicantas olehnya. Khalid terasa hati dan mula merangka strategi. Teman Tukang Screw cerita tanyalah ahli PAS Shah Alam, mereka tahu bagaimana Khalid Samad mengatur strategi untuk merampas kerusi Pesuruhjaya dari tangan Hassan Ali. Lagi satu, katanya Khalid Samad sudah menghantar memo kepada Khalid Ibrahim pada 30 Okt 09 agar membuang Hassan Ali daripada jawatan exco kerana bersikap bertentangan dengan prinsip Pakatan Rakyat. Ini sudah diwar-warkan oleh sahabat blog Tukang Screw.

Menjelang 7 Nov, seminar PAS pasti ada kejutan kerana Khalid Samad sudah memasang strategi untuk mengenakan Hassan Ali yang pasti akan mengejutkan ramai pihak dan penyokong totok PAS. Teman Tukang Screw mengatakan Khalid sudah menyalakan api dan Aziz Bari sudah menambah minyak untuk membakar Hassan Ali. [Rujuk]
Sumber: Screwkuat

12 comments:

Anonymous said...

ko jaga jelah periuk nasi ko dengan UMNO..jangan campur hal ehwal PAS boleh tak?

Anonymous said...

saudara...undi sendiri ke???

xbaik kita memfitnah orang, gunakanlah ilmu yang Allah amanahkan tu untuk berpesan2 tentang kebenaran dan kesabaran...baru la ada nilai mengapa kita jadi seorang muslim.

hisyam said...

anon 3:13 tensen nampak....
eloklah bala yg diturunkan oleh ALLAH kat Parti Ajaran Sesat Anon 3:13 tu...

Anonymous said...

semua ahl PAS shah alam tahu kelibat khalid samad nih dan menyampah dengan sikap angkuh beliau.

allah saja yang tahu baik buruk manusia itu.

YANG GAMBI said...

Salam tokey, inilah akibatnya bila PAS dipenuhi dari kalangan bukan ulama, kebanyakan yang ada dalam PAS mereka-mereka yang hanya mahukan jawantan dan kuasa....... maka timbulan huruharanya.... Allah mendahulukan doa orang-orang yang teranianya......

donadoni said...

kita tunggu dan lihat je

yoy said...

orang islam bodoh macam babi. patut mati punya agama. muslim semua otak kering. cipta nama bodoh ada lah.

ruyom said...

UMNO is only good at spinning and deceiving the people, in particular the malays. The younger generation of malays now are smarter then their fore fathers. The smart malays are shying away from UMNO because UMNO has deceived them for far the last 50 years. UMNO has brought harm onto themselves.

vesewe said...

Today Malaysia has jungle law, kangaroo court and underworld police! Anyone up to date with Malaysia current status would have little difficulty in advising PR to stay away from the "lawless authorities".

coolooc said...

If malays are so unhappy in this land, they are free to go back to Indonesia, nobody stop them.

They are laughed at by everyone in this world for being lazy, stupid, useless morons.

If we want a good country – we must destroy the Umno party first.

kentanjim said...

Bravo to all the cock & bull being written here!

Sad to see Malaysians not accepting the facts that you are living because of non-malays and subsidies from the so called fair government which only take care of their own - malays (please do not call yourself bumis unless you are the aborigines from the jungle).

Chinese are wealthy because they work 100% more than your lazy ass. They live on their own and not on your incentives. Nothing was given anyway.

Cut the story short, face the fact and dance to the rhythm. Without the non-malays, you are nothing just as Dr M said before he stepped down from UMNO.

(You do not even have your own culture and language, the bahasa has been copied from many such as the Spanish, Portuguese, Tamil etc.)

By the way, tuan is Chinese! Wake up, you are living under the helm of 1Malaysia - 1Murderer!

reek said...

I think these idiotic BN ministers have a competition going on as to who is the biggest idiot, that is why everyday one of them comes out with an idiotic statement.