Sunday, June 07, 2009

Keraguan 8: Siasatan Polis

Mana satu pilihan Anwar? Yang memandang atau memalingkan muka


Keraguan 8

Anwar kata Polis tidak layak menyiasat kes liwatnya. Betul ke?


Sejak bila pula Polis Malaysia ni dah tak layak menyiasat. GM rasa selama ni dan beribu-ribu kes siasatan telah pun dijalankan oleh Polis. Tak da masalah pun..!pendakwaraya terima, mahkamah terima, penjenayah terima, mangsa jenayah terima, penjara pun terima. Maknanya siasatan Polis sebelum ini diterima rakyat sebagai salah satu proses dalam sistem keadilan negara kita. Tak ada yang pelik. Jadi siapa Anwar ni yang nak komen Polis layak atau tak layak buat siasatan kes jenayah. “Who the hell are you”.


Bila rumah dia kena pecah GM rasa dia cari bomoh dan tak cari Polis. Dia lebih percaya bomoh daripada Polis. Macam dia jumpa Tun Pak Lah di Hulu Langat dengan harapan boleh gula-gulakan Tun P.Lah. Jangan tak tahu 3 perkara Anwar cakap dalam rumah ketika berbincang dengan Sheik Al-Mahmud dan Tun P.Lah. Pertama minta Tun P.Lah sambung jadi PM, kedua gugurkan kes liwatnya dan yang terakhir dan paling beliau takut sekali iaitu DS Najib sebagai PM. Bukan kerana DS Najib keras tetapi kecerdikan DS Najib dalam berpolitik. Anwar bimbang kerana salah seorang think tank yang hendak di set-up jika takdir jadi PM 12 tahun dulu adalah DS Najib will be in the list. He will be the second man. Itulah impian Anwar, manusia bermuka syaitan dan berhati iblis.


Baru sekarang peliwat ni nak pertikaikan Polis tidak ketika dia jadi orang No. 2. Sebabnya satu, sekolah berasrama Sg. Buloh dok tunggu Anwar selalu. Kalau Polis tak boleh siasat kes liwat tu siapa yang layak. Takkan nak suruh Perdana Menteri. Dahla PM teruk di ‘damage’ kan imej oleh Anwar dengan tuduhan gila PM menjalankan hubungan seks dengan Altantuya sepertimana dalam SD P.Balasubramaniam. Astagfirullah..Teruk benar fitnah yang dibuat Anwar. Najib tu dah masuk 3 kali bersumpah “Wallahi, Wabillahi, Watallahi” dengan sepenuh hati. 3 kali Anwar bukan 1 sekali macam Saiful buat dengan rela hati. Hang punya turn bila pula Anwar.? GM rasa bila malaikat maut dah senyum-senyum melambai-lambai kat hang pun belum tentu hang nak insaf.

5 comments:

PARPUKARI said...

DENGAN IZIN SAYA NAK MINTAK SEMUA PEMBACA BUDIMAN SUPAYA MEMBACA ARTIKEL INI DAN EDARKAN PADA SEMUA! SEJARAH TIDAK BOLEH DI PADAM!

http://parpukari.blogspot.com/2009/06/reid-commission-original-document.html

Senjaliza said...

Strategi "tidak percaya polis" itu diperkuat apabila video mengenai "polis menganiaya perogol" yg tersiar dlam blog RPK (yg takut menghadapi kenyataan). Semua perencanaan yang itu bercorak seperti "dirancang dengan niat". Hanya Jauhari yang mengenal manikam.

zizOu21 said...

dia mmg xpcya kat spa pun.. dia wat ja btl. tp dia tunduk gak kat kit siang ngan karpal selam singh. huhu..
polis, mahkamah, apa lagi.. emm mana da yg dia pcya.. tp bila apa yg memihak kpd dia, cmua dia pcya.. dia kata btl dan adil..

munafik2..

Anonymous said...

MUNGKIN POLIS UPAHAN 'ANU'WAR SAJE YG LAYAK LAYAN DIA KOT. APE PUN DIA DH FOBIA SB TARIKH "PENENTUAN" UNTUNG NASIB DIA SEMAKIN HAMPIR. TU YG DI GABRA SEMCM! KEHKEHKEH

Lebai Mangkuk said...

Salah satu penceramah PAS yang Lebai sangat gemari ialah Mat Sabu. Mat Sabu ni pada pendangan Lebai ianya lebih hebat dari Sukarno bekas president Indonesia dulu. Salah satu dari ceramah nya yang Lebai masih ingat ialah berkenaan kebijaksanaan cina berpolitik.

Kata beliau, setiap kali diadakan PRU, orang melayu berpecah - ada yang sokong UMNO, ada yang sokong PAS, ada yang sokong PKR dan ada juga yang sokong DAP.

Orang cina pula, pada setiap kali PRU di adakan, cina bersatu. Bersatu dalam MCA atau Gerakan atau DAP. Dan ini lah masanya mereka menuntut apa saja yang mereka hendak. Setiap PRU mereka mendapat habuan besar dan orang melayu pula dapat rugi besar.

Dengan cara mereka buat ini, sedikit demi sedikit hak2 orang melayu telah terhakis.